Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Podívejte se na vtipnou kampaň Davida Ratha: Kandidovat ve volbách může i z vězení!

Autor: vr, vlb - 
20. srpna 2013
05:00

Bývalý středočeský hejtman a poslanec David Rath (47, dříve ČSSD) už je rok a čtvrt ve vazbě. Dnešního hlasování o osudu Sněmovny se účastnit nemůže, zato v předčasných volbách by však klidně kandidovat mohl. A v případě vítězství brát dál poslanecký plat! Jak je to možné?

Ač Rathovi kvůli korupci hrozí až 12 let basy, dosud nebyl pravomocně odsouzen. Za mřížemi je proto, aby někam před soudem neutekl. „Nikdo mu v kandidatuře nemůže bránit,“ potvrdila Blesku politoložka Vladimíra Dvořáková. Zato k dnešnímu hlasování o návrhu na rozpuštění Sněmovny Rath nedorazí. Z vazby ho na něj nepustí.

Přesto by se mohl účastnit případných předčasných voleb, ke kterým Česko patrně směřuje. A to nejen pasivně jako volič, ale i aktivně. Překážkou mezi platem 56 tisíc korun měsíčně a až čtyřicetitisícovými náhradami je však Rathovi rozchod se sociální demokracií. Ta už si ho na kandidátku nedá. „Kdyby jej ČSSD nominovala, musela by být šílená,“ míní další oslovený politolog Tomáš Lebeda.

Politik proslulý sedmi miliony korunami v krabici od vína by proto musel buď vytvořit vlastní stranu, anebo se nechat nominovat nějakou jinou. I tak by ale musel tento politický subjekt dostat nejméně pět procent hlasů voličů, aby si vůbec ke Sněmovně přičichl.

Kampaň vymyslel Blesk

Kdyby chtěl kandidovat, nemusí si Rath najímat drahé experty na kampaň. Blesk mu ji totiž vymyslel i s billboardy a slogany! Více naleznete v galerii níže.

sugarbitter ( 30. srpna 2013 18:06 )

Někdo ji více skrývá. Já se bojím tzv "slušných sprosťáků", ti jsou nebezpeční.Říká se,že pes který štěká nekouše.

sugarbitter ( 30. srpna 2013 18:02 )

Ona už to nyní ani není priorita. Bylo nám však jasně sděleno, že se tu neměří všem stejným metrem, že nejsme právním státem/ Havel ho chtěl po tzv. sametrevoluci vytvořit, a já tehdy nevěděla o čem mluví, co to v podstatě je/ a nejsme také demokracie. Bylo nám také sděleno, že se každému může přihodit, že bude on tou méně sympatickou stranou. Rath si udělal mnohé nepřátele, a to i osobních, a oni se asi dokázali domluvit, jak se ho zbavit,jak se pomstít za jeho uštěpačnost. Jestli někdy něco ulil, je to možné, ale asi to neměl dobře ošetřeno. Jak ěpatně hospodařila VZP a vyvedli snad například některého ředitele v klepetech? Auditoři mávli rukou. Asij akoby chtěli sdělit "darmo mluvit" a nějak se nic nedělo. Odešel jedečn ředitel, pak odešla ředitelka bývalé prokuristka VZP .Hospodaření bylo a asi je nadále špatné, kdysi se mluvilo o nucené správě, ale nepřišla. Doplácí na to špatné zacházení s fianncemi, s penzi pojištěnců, s našimi penzi ovšem jen a jen pacient. Ač platí jako nikdy dříve, připadá si u lékaře jako žebrák. Použijí špinavé obinadlo s doporučením, že si ho může vyprat. ŠAetří se na hygieně , šetří se na lécích a z druhé strany se vyhazuje. Nakonec právě David Rath svého času / 1996-7/ coby prezident ČLK chodíval do VZP a bojoval s ředitelem za lékaře o hodnotu bodu.

imaculatta ( 30. srpna 2013 17:46 )

Více čti, chybí ti to. IQ se dá i nepatrně posunout, když se člověk snaží... Držím palce.

imaculatta ( 30. srpna 2013 17:44 )

Proti komplotu nemáš šanci. Kdyžbse domluví ti správnbí lidé, tak jde všechno. To bylo i v minulé totalitžě a je to tu stále. Morálka je stejná, jen barvy se prohodil. Nakonečc jsme duhový. Jsem pro kandidaturu Ratha. On přiznal,že je čudla, co chcete více? který další se vám kdy přiznal, že je vůbec nějaká ryba,že?

o.horinek ( 20. srpna 2013 19:29 )

*** jsi ty,ale buzerantskej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa