Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Miloš Zeman útočí: Rath je hajzl! Kancléři Mynářovi hrozí vyhazov

Miloš Zeman se navezl do Davida Ratha. Podle prezidenta je to hajzl
Miloš Zeman se navezl do Davida Ratha. Podle prezidenta je to hajzl  (Autor: Reprofoto ČT, archiv Blesku)
Autor: simao - 
27. října 2013
13:55

Miloš Zeman opět perlil. Jeho rozhovor o výsledcích voleb byl obzvlášť výživný. Prezident sice působil, že za sebou má dlouhou, prohýřenou noc a div mu chvílemi nepadla hlava, byl však pěkně nabroušený. Volby označil za selhání pravicových stran i ČSSD, svému hradnímu kancléři z SPOZ Mynářovi vzkázal, ať si urychleně zařídí bezpečnostní prověrku, jinak letí a navezl se také do Davida Ratha, kterého označil rovnou za hajzla!

Miloš Zeman působil poněkud společensky unaven. Byla to viróza, a nebo povolební kocovina? Při komentování výsledků voleb zrovna dvakrát štěstím nezářil. "Dosavadní vládní strany selhaly a strana opozice, která je měla zastoupit, bohužel, selhala do jisté míry rovněž," uvedl Zeman.

Zeman o volbách: Dejme ANO šanci

Kvůli neúspěchu zavedených stran přitom uspělo Babišovo ANO. "Myslím si, že této straně je zapotřebí dát šanci, dejme tomu těch pověstných 100 dnů hájení, aby přetavila nespokojenost voličů v konkrétní návrhy zákonů," uvedl Zeman. za náízkou volební účast podle prezidenta mohlo to, že žádná z kandidujících stran nepřinesla natolik atraktivní program, aby přilákala voliče k urnám.  

Zeman vzkázal SPOZ: Postavte se na vlastní nohy

Zeman také prozradil, že na Hradě přijme Bohuslava Sobotku, který se k němu vlastně sám "objednal". Jindy výřečný prezident se během dlouhých proslovů několikrát přeřekl. Ale neopomněl se také pochválit: "Mé myšlenky jsou rozptýleny v řadě programů politických stran," uvedl. SPOZ Zemanovcům, kteří ve volbách získali žalostných 1,51% vzkázal, že se neměli spoléhat jen na prezidentovu přízeň. Která je podle něj navíc polibkem smrti podobně, jako tomu bylo u Václava Havla či Václava Klause. "Skoro se mi zdá, že by tato strany (SPOZ) neměla spoléhat na podporu jakéhokoli prezidenta a že by se měla zcela postavit na vlastní nohy," uvedl Zeman. "Dlouhá léta jsem se bránil, aby strana měla ve svém názvu zemanovci," dodal. Chtít po SPOZ, aby z názvu jeho jméno nyní odstranilo, by však podle Zemana byla zbabělost.

Mynářovi hrozí vyhazov, Rath je podle Zemana hajzl

Zemanovi přitom prý nevadí, že za SPOZ kandidoval jeho kancléř Vratislav Mynář. Vadí mu ale, že stále nemá bezpečnostní prověrku na stupni tajné a přísně tajné. "Je jeho povinnost o prověřování požádat a dokončit to co nejrychleji, jinak mu hrozí ztráta místa kancléře. Buď ji dostane a zůstane kancléřem, nebo si budu muset shánět kancléře jiného," upozornil na dálku Mynáře.

Pořádně ostrý byl přitom Miloš Zeman i směrem k vězněnému exposlanci Rathovi. "Každý hajzl se ohání morálkou... Nejmorálnější projevy v poslanecké sněmovně pronášel David Rath," nechal se slyšet Zeman.

stanislavpolacek ( 28. října 2013 13:40 )

A co Mostecká Uhelná, tam ses Miloši napakoval dost, nebo ne? a ten hajzl zlodějskej si sám! stydím se že takoví hajzl tady zastává hlavu státu!!!!!!!!! Fůůůůůůůůj

e.44 ( 28. října 2013 11:57 )

stopro souhlas

e.44 ( 28. října 2013 11:57 )

Sice má pravdu, jenže jako prezident by si měl dávat podstatně víc bacha na hubu a rozhodně ani on sám neni čistej.

e.44 ( 28. října 2013 11:54 )

e.44 ( 28. října 2013 11:54 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa