Některé strany vsadily na tutovku, jako třeba KSČM, jejíž kandidátku vede její dlouholetá hvězda Kateřina Konečná (33), jiné vytáhly neokoukané sexy tváře. Například Úsvit Tomia Okamury (41) nasadil Kateřinu Radostovou (36). Ta se díky skandálu Kláry Samkové (51) posunula na volitelné, druhé místo kandidátky.

Srovná ostatní do latě? Kateřina Radostová (36, Úsvit)

Sexy advokátka, která se specializuje na sportovní právo a je zařazována mezi nejvlivnější osobnosti českého fotbalu, by se nejspíš se svými oponenty v Bruselu uměla vypořádat. Kromě ženských zbraní totiž ovládá box.

Eurokandidátka Kateřina Radostová z Okamurova Úsvitu
Autor: INT, Facebook

Vláda už je jí málo: Monika Hermannová (27, ČSSD)

V europarlamentu chce tako pohledná žena zastupovat mladé sociální demokraty. A i když absolventka VŠE pokračuje ve studiu na právnické fakultě UK, stíhá také práci na zahraničním odboru Úřadu vlády ČR. Tak proč si k tomu nepřibrat ještě cesty do Bruselu?

Eurokandidátka Monika Hermannová z ČSSD
Autor: INT, Facebook

Proškolená euroItaly: Martina Dlabajová (37, ANO)

Na misi do europarlamentu se chystá už léta. Teď žena, která se na EU specializovala na italské University of Padova, dostala konečně šanci. Vzhledem k tomu, že je nestraník na 4. místě favorizované kandidátky, není nereálné, že se brzy bude konečně nudit v Bruselu za královský plat.

Eurokandidátka Martina Dlabajová z ANO
Autor: Archiv Blesku

Holka od Teličky: Dita Charanzová (38, ANO)

I tato kráska z Babišova harému kandiduje jako nestraník. Do Evropy se svědomitě připravovala už jako studentka. Jejím školitelem na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze byl Pavel Telička. Nakonec i jména jejích dcer jsou světová: Sophie a Mia.

Eurokandidátka Dita Charanzová z ANO
Autor: INT, Facebook

Kráska od Hollywoodu: Fay Adensamová (24, KDU-ČSL)

Členka Mensy se narodila v Los Angeles, tedy nedaleko Hollywoodu. Pokud by se přemístila do Bruselu a Štrasburku, nejvíc by scházela asi ministru zemědělství Mariánu Jurečkovi. Dělá mu totiž osobní asistentku.

Eurokandidátka Fay Adensamová z KDU-ČSL
Autor: INT, Facebook

Útočí i svůdným pohledem: Marcela Kropáčová (27, ODS)

Štíhlá »odeesačka« může sbírat hlasy nejen na svůj odzbrojující úsměv, ale také na teoretické znalosti ze specializace na Evropu na olomoucké právnické fakultě. I kdyby vzdělání neměla, mezi obtloustlými, stárnoucími europoslanci by se vyjímala.

Eurokandidátka Marcela Kropáčová z ODS
Autor: INT, Facebook

»Biomasa« v europarlamentu? Klára Pavlíčková (27, TOP 09)

Trutnovská manažerka je pro europarlament jako »dělaná«, v životopise má totiž uvedenou schopnost adaptovat se multikulturnímu prostředí. To by ji tam čekalo. A hlavně: firma, které šéfuje, se zabývá spalováním biomasy. Možná se tak sblíží s tamními zelenými, k nimž se ještě nedávno hlásila i biomasou nechvalně proslulá Kateřina Jacques (43).

Eurokandidátka Klára Pavlíčková z TOP 09
Autor: INT, Facebook

Nabízí (nejen) hluboký výstřih: Michaela Suchardová (36, Strana zelených)

Zelená kandidátka je nejen dobře vybavená pro mužské oko, má za sebou mnoho právních zkušeností. Šest let dokonce pracovala pro Evropskou komisi. Nyní kromě jiného pracuje pro Nadační fond proti korupci. Tak snad ji případná realita europarlamentu nedožene do péče Dr. Chocholouška. Jen, Michaelo, neber úplatky, neber úplatky…

Eurokandidátka Michaela Suchardová ze Strany zelených
Autor: INT, Facebook

Komunistická hvězda: Kateřina Konečná (33, KSČM)

Na politickém nebi její hvězda září už dvanáct let. Vzhledem k tomu, že je v eurovolbách lídryně KSČM, oproti ostatním kandidátkám ona si může balit kufry do Bruselu téměř s jistotou už teď.

Eurokandidátka Kateřina Konečná z KSČM
Autor: INT, Facebook

Chlapy děsí knížkami: Pavla Šlahúnková (25, KSČM)

Studentka sinologie a sociologie na vídeňské univerzitě přiznává, že je strašný knihomol. „Bez knihy nedám ani ránu. Poměrně špatně se vysvětluje, proč mám s sebou knížku i na rande,“ přiznává. Vzhledem k »hromadě práce« europoslanců, by měla na knížky času dost…

Eurokandidátka Pavla Šlahůnková z KSČM
Autor: INT, Facebook