"Taky jsme podlehli... aneb volební selfiemanie," napsala Petra Paroubková na svém Facebooku. Její manžel Jiří přitom sám kandiduje do europarlamentu, a tak není těžké odhadnout, koho Paroubkovi volili.

SELFIE Paroubkových přitom navázalo na dnešní počin šéfa ANO Andreje Babiše. Zatímco expremiér Paroubek se svou ženou se zvěčnili "pouze" u cedule, odkazující na směr k volební místnosti, ministr financí Babiš neváhal a vyfotil se přímo vedle volební komise. A na Twitteru k tomu dodal: "Odvoleno. V ANO jsme vyhlásili soutěž Přitáhni parťáka tak jsem přitáhl toho svého."

Babišova partnerka Monika se v tu chvíli také usmívala, i když zřejmě porušila zákon. A to způsobem, jakým volila. Babišová šla totiž k volební urně dvakrát. Napoprvé vhodila samotný volební lístek a nevložila jej do obálky, která je k tomu určena. Hlas je v takovém případě neplatný. Předseda volební komise pak Babišové řekl, že to je jeho chyba a že smí volit ještě jednou.

Paroubková: Babiš si může dovolit všechno

Navíc když se Babišová znovu odebrala za plentu, s úpravou lístku jí tam pomáhal i Babiš. Zákon přitom uvádí: "V prostoru určeném pro úpravu hlasovacích lístků nesmí být nikdo přítomen zároveň s voličem, a to ani člen okrskové volební komise." Podle mluvčího ministerstva vnitra Vladimíra Řepky měla okrsková volební komise zasáhnout. Státní volební komise se bude případem na pondělním zasedání zabývat jen tehdy, pokud jí kvůli tomuto pochybení bude adresována stížnost.

Veřejně si však na sociálních sítích stěžuje již Petra Paroubková. "Babiš ví, že si může dovolit všechno," napsala v reakci na dnešní počínání Babišových. "A Schwarzenbergovi to nedovolili," dodala s připomínkou situace, kdy při podzimních volbách parlamentních volbách selhal u urny předseda TOP 09 a hlasoval také pouze samotným volebním lístkem bez příslušné obálky.

Paní Petře se však příliš nezamlouvalo ani to, že její manžel nebyl pozván do ČT na čtvrteční závěrečnou superdebatu lídrů eurokandidátek. A podivovala se třeba nad tím, proč na místo Paroubka byla pozvána třeba Strana zdravého rozumu s lídrem Hannigem...