Teplický zastupitel Kohlíček se do europarlamentu dostal již v roce 2004. Stejně jako Ransdorf pak svůj mandát v roce 2009 obhájil. Letošní eurovolby pro něj ale  znamenají balení kufrů! K 1. červenci v europarlamentu skončí. KSČM získala tři mandáty - a ty obsadí trio Kateřina Konečná, Jiří Maštálka a Ransdorf, který dostal jako komunistická čtyřka více preferenčních hlasů než trojka kandidátky Kohlíček. 

Proč je Ransdorf u voličů tak oblíbený? Prý i kvůli svým průšvihům, myslí si Kohlíček. "Kdo je viděn takovýmto způsobem, toho si voliči zapamatují. To je známé pravidlo z marketingu: Nevím, kdo to je, ale už jsem ho někde viděl. Většina lidí si už za 14 dní nepamatuje, v jaké souvislosti ho viděli, ale jen, že ho viděli," řekl Kohlíček serveru lidovky.cz.

Video
Video se připravuje ...

Miloslav Ransdorf si opět při hlasování pospal Youtube.com

Miloslav Ransdorf na sebe upozornil třeba tím, že usnul v europarlamentu. Nizozemský novinář se pak loni snažil dokázat, že si český europoslanec přišel na zasedání jen nahlásit účast, shrábnout denní dietu 304 eur a poté zmizel zadním vchodem. Ransdorf to zásadně odmítl. Co ale nepopíral, byly problémy s exekutory. Ty však již takřka vyřešil prodejem svého panelákového bytu 3+1 v Praze-Záběhlicích.  

Zrovna Ransdorfovo spaní však Kohlíček zlehčuje. Zalovil ve svých bohatých zkušenostech z europarlamentu a prozradil: "Tam spí spousta lidí. Jsou tam i osmdesátiletí a ti fyzicky nemohou nespat. Vemte si, že zasedání je od devíti od rána do půlnoci a čekáte, až přijde řada na vaše minutové vystoupení, tak chápu, že je někdo unavený." Porážku od Ransdorfa prý bere sportovně.

Ransdorf se hádal s Filipem

Ke střetu však došlo v samotné KSČM. To když se Ransdorf pustil do kritiky volebního výsledku komunistů (10,98%). "Teď bude důležité, aby se z toho vyvodil závěr do budoucna. Protože asi 160 tisíc hlasů a necelých 11 procent je možné vydávat za úspěch jenom s velkou dávkou fantazie," řekl Ransdorf Právu.

Komunisté si však své tři mandáty povětšinou spíše pochvalovali. A Ransdorf kritikou popudil i šéfa strany Vojtěcha Filipa, podle kterého by měl i Ransdorf místo podobných prohlášení zpytovat svědomí. Filip upozornil, že zatímco ve volbách 2009 dostal Ransdorf 61 453 preferenčních hlasů, nyní to bylo jen 14 348. Avšak stále to bylo o půlku více, než Kohlíček...