Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ze složenky je bumerang na Kalouska

Fotografie
Kolik dluží poslanci  (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý - 
19. května 2010
11:25

Nápad se složenkou se státním dluhem, kterou nechal v kampani rozeslat druhý muž TOP 09 Miroslav Kalousek (49), se mu teď vrací. Vznikla složenka pro Kalouska za údajné průšvihy na ministerstvu obrany – zní na 23 miliard!

Složenky míří i ke všem poslancům, kteří schvalovali schodkové rozpočty.

Kalouskovi to spočítali lidé z konkurenčních Věcí veřejných. Sečetli sporné zakázky, s nimiž bývá spojován. „Je to 23 miliard a 114 milionů korun,“ uvedla mluvčí »véčkařů« Petra Hrušová. Kalousek nad tím ale mávl rukou. „Jsou schopni se jen vymezovat vůči kampani druhých,“ řekl Blesku.

O 15 miliard smířlivější byli ke Kalouskovi Svobodní. Ti rozpočetli dluh na poslance podle toho, kolikrát kdo z nich hlasoval pro deficitní rozpočet. Na špici jsou Libor Ambrozek, Michaela Šojdrová a Cyril Svoboda (všichni KDU-ČSL), kteří »dluží« 9 miliard 846 milionů. Kalousek je šestnáctý a měl by zaplatit 7 miliard 833 milionů korun.

Místopředseda Svobodných František Matějka chtěl dokonce včera ve Sněmovně vysypat složenky poslancům na hlavy, ale zastavila ho ochranka.

Účet pro Kalouska

Nefunkční padáky 114 milionů Kč
Modernizace tanku T 72 19 miliard Kč
Nefunkční štábní inf. systém 1 miliarda Kč
Prodej kasáren v Praze 2 miliardy Kč
Další zakázky 1 miliarda Kč
Celkem

23 miliard 114 milionů Kč

zdroj: VV

Kolik korun dluží poslanci podle Svobodných

kolik korun dluží poslanci

jarda760 ( 24. května 2010 10:08 )

Dobrý den,mám návrh pro pana Kalouska a jemu podobným.Jelikož si moje rodina nepůjčovala žádné peníze tak prakticky nic nedlužíme a proto se ptám kde ty peníze jsou a kam zmizeli?Potvory jedny.Není špatné si čas od času udělat pořádek ve svých věcech,účtech a ostatních záležitostech a proto mám návrh.Začněme s tím,že obešleme banky okolních států s dotazem zda je u nich evidován účet na jméno osoby jež v posledních 20 letech byla činná v politice a zároveň budeme chtít stav jejich konta pokud je u výše uvedené banky evidován.Potom zajít za výše uvedeným politikem(pokud stav jeho konta neodpovídá výši příjmů-viz daňové přiznaní)jak výše uvedené peníze nabyl.Vše je samozřejmě legální podle našich zákonů.Takto bych postupoval takzvaně shora dolů: Politici,soudci,vedení policie,vedení armády,atd.Pokud by se prokázalo,že výše uvedený má příjmy například od zahraničních firem podnikajících na území našeho našeho státu zeptat se firem byli tyto peníze vyplaceny.Můžeme si před volbama říkat co chcem-boj proti korupci,kriminalitě a podobně,ale musíme mít alespoň víru v to,že tento stát nevedou defraudanti a podvodníci.A jen takový menší dodatek Al Capona taky chytili přes finanční delikty.Přeji všem dobré nervy a nevolte lidi ani strany které vás zklamali-volte změnu-naděje,že se to v republice změní k lepšímu umírá poslední.

solochov ( 23. května 2010 22:26 )

ten slizký had nám všem aspoň dal zjevně najevo, koho NEMÁME VOLIT... Ať se podívá na svoje dluhy, na svoje majetky, na které si nevydělal vlastníma rukama, ubožák. Bude šiokovat nevinné lidi nějakýma složenkama. Sám ma za nehty plno "špíny". Takové zmetky může mít jen pochybná strana, která díky jemu nebudí důvěru.

hawkins ( 23. května 2010 10:45 )

Odkud si myslíš,že má ten barák za 5 mil.?

hawkins ( 23. května 2010 10:43 )

A kdepak je ještě přehled vládních stran a jejich poslanců z devadesátých let,které umožnily rozkradení této země,čímž položily základy všech příštích deficitních rozpočtů???? Ti by zasluhovali všichni kriminál a povinnost splácet,ne rozesílat lidem šeky!!!!!!

srabundira ( 20. května 2010 20:38 )

souhlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa