Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tajný mejdan ODS: Přijeli i kmotři...

Autor: Eva Hofrichterová, rvs - 
30. května 2010
23:29

Pražské Žluté lázně zažily mejdan s velkým M. Volební úspěch tu slavila ODS a její pražské šedé eminence. Jednalo se i o možném složení vlády. Sešli se tu třeba podnikatel Roman Janoušek, Jan Kočka, Tomáš Hrdlička nebo Milan Jančík.

Ve Žlutých lázních se pražská ODS scházela už odpoledne. Areál má od magistrátu pronajatý firma Taiko, v níž figuruje manželka Romana Janouška. Ten je dlouholetým přítelem primátora Pavla Béma. Spolu tu před dvěma lety slavili narozeniny.

Bém včera na mejdan nedorazil, podle zastupitelů pil hořký pohár porážky mimo působiště ODS. Poprvé po revoluci totiž »modří ptáci« v metropoli neslavili vítězství, převálcovala je TOP 09. „Bém nikomu nezvedá telefony, takový debakl asi nečekal,“ řekl Blesku jeden z členů pražské buňky.

Pražská smetánka se v lázních zabarikádovala ochrankou, tváře návštěvníků zakrývala černá skla limuzín. I prominentní SPZ aut naznačovaly o povaze večírku ledacos.

Kdo se rekreoval ve Žlutých lázních

David Vodrážka místopředseda ODS
Milan Jančík starosta Prahy 5
Vít Bárta místopředseda VV
Jan Kočka syn provozovatele matějské pouti
Roman Janoušek vlivný podnikatel, přítel Béma
Tomáš Hrdlička vlivný pražský zastupitel na Praze 10
Petr Bendl místopředseda ODS
Ivo Rittig podnikatel, přítel Bendla
Richard Háva zbrojař, přítel Miroslava Kalouska
Jiří Balvín generální ředitel TV Óčko
Petr Bříza generální manažer hokejové Sparty
Aleš Hušák generální ředitel Sazky

Večer se mejdan ve Žlutých lázních rozjel naplno. Zatímco dobře naladěnému Janu Kočkovi, synovi provozovatele matějské pouti Václava Kočky, fotoaparáty nevadily, jiní tváře zakrývali bundami nebo aspoň rukama.

Černých limuzín Audi, Bentley nebo BMW dorazily do Podolí desítky. Dovnitř se dostali jen vyvolení. „Je tu soukromá akce jen na pozvánky,“ vypoklonkoval fotografy Blesku nekompromisní člen ochranky.

Ze známých zákulisních hráčů pražské ODS dorazili všichni. Třeba Tomáš Hrdlička, který bývá označován za šedou eminenci ODS spojenou s Věcmi veřejnými, nebo podnikatel Roman Janoušek. Za VV pak přijel místopředseda Vít Bárta. Jeho účast potvrdili lidé z ODS, štáb VV ji popírá.

Bém to vzdal: Nesplnil jsem svůj cíl…

Primátor Pavel Bém už není šéfem pražské ODS! Funkci nabídl proto, že strana skončila ve volbách v metropoli až druhá za TOP 09. Grémium ODS jeho rezignaci přijalo, funkci dočasně převzal Bémův náměstek Pavel Klega.

„Před volbami jsem řekl, že definičním znakem úspěchu pražské ODS je vítězství a zisk devíti mandátů. S ohledem na skutečnost, že byť těsně, přesto ani jednoho z těchto cílů se mi nepodařilo docílit, rozhodl jsem se dát k dispozici funkci předsedy pražského regionu ODS,“ komentoval to Bém. Primátorem Prahy zůstává a navíc získal poslanecké křeslo.

karamelka ( 31. května 2010 23:52 )

jsme tu opět! http://www.youtube.com/watch?v=S7uKBAfAHc8

tom8888 ( 31. května 2010 14:54 )

Tyhle ty fotky mi připomínají některé scény z filmu ,,Kmotr,,. Ještě k tomu pustit tu mafiánskou hudbu a bylo by to kompletní JJ , dva dny po volbách se musí pánové dohodnout jak si tu státní kasu rozdělí , za 4 roky před volbama zase začnou vykřikovat že je krize , a dluh je veliký , a že za to samozřejmě může levice ikdyž nevládla trapné , stejně jak to bylo letos. Před volbama zase pánové z ODS začnou zapírat i vlastní nos mezi očima , Kalousek rozešle vtipné složenky , lidi zase dostanou strach , no a zase bude mít pravice a různí podnikatelé na 4 roky zajištěny finance na luxusní vozy a zájezdy do Toskánska. No a co , lidi na to nepříjdou , jsou pitomí , za 4 roky jim stejně zase nakecáme , že za dluh můžou občané a že musí šetřit . Přemýšlejte trochu lidi než pujdete příště volit , nakecat vám může kdokoliv cokoliv , i Hitler uměl ukecat Němce.

bobina ( 31. května 2010 14:23 )

díky za nadhled a úsměvnou formu,potřebovala jsem si přečíst něco pozitivního!

setug ( 31. května 2010 14:00 )

Však také asi měli hodně strachu, proto ta agresivita vůči soupeřům.

setug ( 31. května 2010 13:59 )

Nakonec je to pravda. bude alespoň 4 roky legrace, lidé se budopu bavit nadáváním a oni budou mít čas rozkrádat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa