DISKUSE K ČLÁNKU

janina7777:krava tygrušena

(18. 10. 2014 17:28)

pianko.klidek......:někdo mě hledá?

janina7777:tigrušena krava

tigrusenko:BIOS je základním programem počítače, který řídí komunikaci s hardwarem na nejnižší úrovni (Basic Input Output System). Hned po startu oživí všechna zařízení a nastavuje způsob jejich práce.Mezi hlavní a nejznámější výrobce BIOSů patří firmy American Megatrends (AMI BIOS) a Award (Award BIOS). Výrobců existuje samozřejmě více, ale rozšíření jejich produktů je velmi malé. Asi nejrozšířenější je Award BIOS, který si popíšeme.
BIOS počítače, resp. vlastnosti základní desky, se nastavuje prostřednictvím Setupu. Do něj se dostanete, jakmile proběhne program POST (Power On Self Test – testuje, zda je systém funkční a schopný práce). Tehdy se objeví hlášení „Press DEL to enter SETUP“ (Zmáčkni klávesu DEL pro spuštění Setupu), někdy to bývá klávesa F2. Právě v Setupu lze nastavit spoustu parametrů, které mohou „vylepšit“ či optimalizovat chod vašeho počítače.
Protože většina nových desek už má BIOS typu plug-and play, tedy umí se samy konfigurovat, není většinou nutné nastavovat v Setupu skoro nic – prostě zapoj a pracuj, nic víc. Většina z uvedených změn slouží víceméně k nastavení počítače pro vyšší výkon, většina položek je optimálně nastavena automaticky. Jediné, co byste měli zkontrolovat a případně upravit, je nastavení pevných disků (provést autodetekci), čas a datum, a pokud nemáte disketovou mechaniku (dnes už lze bootovat např. z mechaniky Zip), zakažte ji v BIOSu. Vše ostatní klidně nechte být – pokud nejste dostatečně zkušení, raději v Setupu BIOSu nic neměňte – některá nastavení BIOSu mohou totiž způsobit nestabilitu celého počítače.

Po startu, jakmile se ukáže výzva pro vstup do Setupu, stiskněte klávesu Delete. Většinou tu najdete základní nabídku s několika volbami.
Standard CMOS Setup
základní nastavení BIOSu. Zkratka CMOS je název malé paměti, kam si BIOS všechna nastavení ukládá a kterou napájí malá baterie umístěná na základní desce. Nastavují se zde hodiny a čas, instalovaná záznamová zařízení, typ displeje apod.
BIOS Features

(18. 10. 2014 17:27)

tigrusenko:Jak správně pečovat o trávník, aby byl zdravý, zelený a hustý
Pravidelně stříhaný trávník, který stále dorůstá, potřebuje pravidelný přísun živin a trvalou péči. K aktuálním činnostem patří tudíž hnojení, zálivka a sekání. I při těchto úkonech je však potřebné znát některá základní pravidla.

Zvětšit obrázek
Nejodolnější trávník získáme, když použijeme k jeho založení hřišťní směs.
FOTO: Václav Jirsa, Právo
Dnes 10:30
Co všechno je nutné udělat pro to, aby byl váš trávník zdravý, sytě zelený a hustý? Přinášíme Vám několik základních bodů při péči o něj.
Zalévání
Obecně platí: se zálivkou trávníku to nepřeháníme. Denně se trávník kropit nemusí, dokonce ani uprostřed léta. Stačí stříkat jednou za 4 až 5 dní, na těžkých půdách ještě méně.
Je-li půda jinak v pořádku, snese trávník i delší období bez srážek. I když se v trávníku objeví žluté skvrny, po prvním dešti zase zmizí.
Při kropení je rozhodující vodou nešetřit - potom mohou být intervaly zalévání klidně delší. Stále opakovaná zálivka v malém množství přináší trávě podobně jako jiným rostlinám více škody než užitku.

Denně se trávník kropit nemusí, dokonce ani uprostřed léta. Stačí interval za 4 až 5 dní, zálivku mu ale dopřejeme vydatnou.
FOTO: Milan Malíček, Právo
Kdybychom trávu zalévali za plného slunce, působením vody by vznikl efekt lupy a na listech by došlo ke zničujícím popáleninám.
Hnojení
Hnojivo používáme buď organické, nebo minerální.
• Jednoduchá a levná je aplikace plného minerálního hnojiva, které se na trávník rozhazuje třikrát ročně: zjara (po prvním nebo druhém sekání), v červenci a koncem září. Na 1 m2 potřebujeme vždy 40 g hnojiva. Na jaře je navíc dobré přidat kompost nebo rašelinové hnojivo.
• Jednoduché a bezpečné, avšak dražší je používání speciálního trávníkového hnojiva s dlouhodobým účinkem. V tomto typu hnojiva jsou živiny upraveny podle potřeby trav. Dávkování koncentrátu je vždy uvedeno na obalu.
Škůdci a choroby ohrožující trávník
• Kořínkům tr

janina7777:tobě léčba nezabírá stejně jako barušence tigrušeno

janina7777:tygrušenko je kráva

(18. 10. 2014 17:26)

janina7777:tygr tygrušena z babovřesek

(18. 10. 2014 17:25)

tigrusenko:Pondělí Snídaně: 2 plátky tmavého chleba, Cottage cheese (nízkotučný lahodný sýr na bázi tvarohu, běžně k dostání i u nás), 1 rajče Energetická hodnota (KJ): 1503.6 Energetická hodnota (kcal): 358 Bílkoviny (g): 16 Tuk (g): 3.5 Sacharidy (g): 64 Oběd: Kuřecí prsíčka s česnekem (150g): Plátek kuřete okořeníme dle fantazie, přidáme rozdrcený česnek a opečeme na pánvi na 1 lžíci oleje. Podáváme s vařenými bramborami s libečkem, zeleninovým salátem. (150g rajčata, okurky, papriky se zálivkou z vinného octa a koření) Energetická hodnota (KJ): 1547 Energetická hodnota (kcal): 368 Bílkoviny (g): 34.5 Tuk (g): 8.5 Sacharidy (g): 37.2 Večeře: Zelený salát s jogurtem, dalamánek s nízkotučným sýrem. Energetická hodnota (KJ): 1258 Energetická hodnota (kcal): 299 Bílkoviny (g): 18 Tuk (g): 4.2 Sacharidy (g): 50 Úterý Snídaně: 1 vařené vejce, 1-2 plátky celozrnného chleba, paprika. Energetická hodnota (KJ): 950 Energetická hodnota (kcal): 226 Bílkoviny (g): 11 Tuk (g): 5,7 Sacharidy (g): 33,2 Oběd: Zeleninové rizoto: např. mrkev, hrášek, kukuřice, cuketa...) s trochou strouhaného sýra. Energetická hodnota (KJ): 2386 Energetická hodnota (kcal): 563 Bílkoviny (g): 19 Tuk (g): 3 Sacharidy (g): 114,5 Večeře: Vepřový plátek na růžičkové kapustě: Asi 10ks růžičkové kapusty krátce ponoříme do vřelé slané vody, poté prudce zchladíme v ledové vodě. 100-150g vepřového libového masa (osolené a okořeněné) pečeme na 1 lžičce oleje, na pánvi se silným dnem nebo na fólii pro pečení bez tuku. Přidáme půlku nakrájené cibule a kapustičky. Jako přílohu podáváme brambory nebo rýži. Energetická hodnota (KJ): 2287 Energetická hodnota (kcal): 544,5 Bílkoviny (g): 24 Tuk (g): 20 Sacharidy (g): 68 Středa Snídaně: Corn-flakes s nízkotučným mlékem, pomeranč. Energetická hodnota (KJ): 754 Energetická hodnota (kcal): 180 Bílkoviny (g): 6 Tuk (g): 1,5 Sacharidy (g): 35,8 Oběd: Hovězí se zeleninou a těstovinami: Uvaříme 120g

janina7777:umíš taky něco jinýho blbe

(18. 10. 2014 17:26)

janina7777:babovřeskej tygr

tigrusenko:OSTRAVA a KARVINÁ Úvodní stránka Můj profil Profil Vzdělání 1994 - 1996 Univerzita Karlova, farmaceutická fakulta, Hradec Králové Obor/specializace: mimořádné studium – Léčivé rostliny – zakončené odbornou zkouškou z farmaceutické botaniky a farmakognozie s osvědčením 1990 - 1992 Střední zdravotnická škola Karviná, Karviná, maturitní zkouška Obor/specializace: všeobecná zdravotní sestra 1984 – 1986 Střední odborné učiliště stavební v Havířově, maturitní zkouška 1978 – 1980 Střední odborné učiliště v Ostravě, mechanik sdělovacích a zabezpečovacích zařízení, výuční list ____­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­__ od roku 1981 soustavně samostudium v praxi v oboru iridologie a souvisejících lékařských věd, irisdiagnostiky, fytoterapie OSVČ, lektorská a poradenská činnost ____­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­__ Kurzy a školení 1996 - 2010, Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Praha Každoroční jednodenní postgraduální semináře kurzu o léčivých rostlinách 30.-31.10. a 2.-4.11. 2001, NUMEROLOGIE Jaroslav BAKO, Nový Jičín Kurz numerologie I a II Certifikát: Ano 28.-29.4.2000, 22.-23.9.2000, 26.-27.5.2001, 23.-24.8.2001, Ladislav Pinter, REIKI mistr-učitel, Vratimov Semináře REIKI 1.-4. stupeň Certifikát: Ano 12.-13.12.2007, 4 Elementa, s.r.o. – Institut pro výzkum a vzdělávání, Uherské Hradiště Vzdělávací seminář „Painless Spinal Touch“ teoretické i praktické části Certifikát: Ano 15-18.11.2007, Szkoła NLP i Hipnozy, Polsko, Warszawa Čtyřdenní vzdělávací seminář magnetické hypnózy (mesmerismus) Certifikát: Ano 16-17.6.2007, Poradna ájurvédské medicíny, profesní vzdělávání, Pavol Hloška, Hranice na Moravě Kurz odborné způsobilosti v oboru ájurvédské medicíny a výživy, ájurvédských masážních technik Certifikát: Ano 2008 – 2009, SM-Universal, mezinárodní vzdělávací systém, Praha Čtyřdenní kurz Silvovy metody, 1. a 2. stu
(18. 10. 2014 179) reagovatnahlásit
tigru­senko:­Hledat­Přih­lásit se VĚDA A TE

(18. 10. 2014 17:24)

janina7777:čssd je nejspravedlivější strana- rovnost všem!

tigrusenko:OSTRAVA a KARVINÁ Úvodní stránka Můj profil Profil Vzdělání 1994 - 1996 Univerzita Karlova, farmaceutická fakulta, Hradec Králové Obor/specializace: mimořádné studium – Léčivé rostliny – zakončené odbornou zkouškou z farmaceutické botaniky a farmakognozie s osvědčením 1990 - 1992 Střední zdravotnická škola Karviná, Karviná, maturitní zkouška Obor/specializace: všeobecná zdravotní sestra 1984 – 1986 Střední odborné učiliště stavební v Havířově, maturitní zkouška 1978 – 1980 Střední odborné učiliště v Ostravě, mechanik sdělovacích a zabezpečovacích zařízení, výuční list ____­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­__ od roku 1981 soustavně samostudium v praxi v oboru iridologie a souvisejících lékařských věd, irisdiagnostiky, fytoterapie OSVČ, lektorská a poradenská činnost ____­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­______­__ Kurzy a školení 1996 - 2010, Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Praha Každoroční jednodenní postgraduální semináře kurzu o léčivých rostlinách 30.-31.10. a 2.-4.11. 2001, NUMEROLOGIE Jaroslav BAKO, Nový Jičín Kurz numerologie I a II Certifikát: Ano 28.-29.4.2000, 22.-23.9.2000, 26.-27.5.2001, 23.-24.8.2001, Ladislav Pinter, REIKI mistr-učitel, Vratimov Semináře REIKI 1.-4. stupeň Certifikát: Ano 12.-13.12.2007, 4 Elementa, s.r.o. – Institut pro výzkum a vzdělávání, Uherské Hradiště Vzdělávací seminář „Painless Spinal Touch“ teoretické i praktické části Certifikát: Ano 15-18.11.2007, Szkoła NLP i Hipnozy, Polsko, Warszawa Čtyřdenní vzdělávací seminář magnetické hypnózy (mesmerismus) Certifikát: Ano 16-17.6.2007, Poradna ájurvédské medicíny, profesní vzdělávání, Pavol Hloška, Hranice na Moravě Kurz odborné způsobilosti v oboru ájurvédské medicíny a výživy, ájurvédských masážních technik Certifikát: Ano 2008 – 2009, SM-Universal, mezinárodní vzdělávací systém, Praha Čtyřdenní kurz Silvovy metody, 1. a 2. stu

(18. 10. 2014 17:23)

janina7777:čssd na hrad

(18. 10. 2014 17:23)

janina7777:ten cikánskej magor tygr z babovřesek

(18. 10. 2014 17:21)

tigrusenko:Tak to by bylo.

(18. 10. 2014 17:21)

abdc.adcb:Tak to by bylo.

(18. 10. 2014 17:19)

tigrusenka......:já vegeta v tigrusenko, obě jsem šlohla tigress

JSEM BUBMAC A JOJONE A TAPETUJU V TIGRUSENCE, PROTOZE JAKO JENTAKJEN NESNESU TIGRESSKU
JSEM BUBMAC A JOJONE A TAPETUJU V TIGRUSENCE, PROTOZE JAKO JENTAKJEN NESNESU TIGRESSKU

(18. 10. 2014 17:17)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy