DISKUSE K ČLÁNKU

Metr Pacinka: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(18. 02. 2026 20:23)

Jana Krasenská:Schillerka opět chce, aby se v rámci EET evidovaly i platby kartou. Tohle už ale jednou zrušil Ústavní soud. Ale to pro ni není důvod, aby to nezkusila znovu, je to přece "právnička". 😀

(18. 02. 2026 15:59)

jajas:To je dobře, že chce platby kartou, já kolikrát prostě zboží nekoupil, protože jsem nenosil a stále nenosím hotovost. Takže obchod tak většinou přišel o peníze.

(18. 02. 2026 16:11)

1pravda1:😁 😁 😁 alespoň má konečně tvoje milovaná opozice předvolební téma - znovu zavést koncesionářské poplatky a opět zrušit EET 😁 a hodně plač, Fiala s Rakušanem se ti nevrátí do vlády 😨

(18. 02. 2026 16:16)

Jana Krasenská:... proč bych plakala? už sem to psala, Fialu ani Rakušana nemusím. 🙂

(18. 02. 2026 16:18)

Anonym:Tak proč tady stále prskáš proti vládê? 🤦‍♀️😀

(18. 02. 2026 17:08)

1pravda1:😁 a co chceš tedy - že by to vzal Bartoš vyhozený na hodinu z vlády pro neschopnost Fialou, ty jsi hloupá nebo co? Výběr byl jen vláda Fialy nebo Babiše... tak leť na Mars, tam vládu nepotřebuješ 😁

(18. 02. 2026 19:26)

Petr Štibinger:Co mně překvapilo po té tiskové konferenci, kde bylo řečeno, že se to připravovalo s odborníky a profesními svazy již 2 roky. Tak že se po půlhodinové tiskové konferenci objevili v televizi ekonomové - odborníci, které má každá televize nějak nasmlouvané. A už se k tomu odborně vyjadřovali a zpochybňovali některé závěry a dopady. Tak upřímně závidím, tak geniální ekonom bych chtěl být také. Aby mně stačila půlhodina a já již všechno znal a věděl. Ale jsem jen jenom letecký inženýr, bohužel.

(18. 02. 2026 15:55)

1pravda1:Tak konečně má opozice téma - vrátit koncesionářské poplatky a opět zrušit EET, že s tím fakt nevyhrajou - jejich věc, možná budou chvilkaři více ječet 4 roky

(18. 02. 2026 15:44)

Rower:Souseda, vyhlášeného Anoferťaka jsem se zeptal, jestli tuší, kdo zaplatí těch 14-15 mld. Kč z EET. Jeho odpověď - "Ti nejbohatší" 😁. Snažil jsem se mu vysvětlit, že to budou např. ti drobní řemeslníci co dělají i u něj na baráčku tzv. "bez papírů" a bude to i ta holička, která ho ostříhá za 150 Kč a ne ti v salónu, kteří mu vystaví účtenku na 500 Kč a bude to i ten hostinský, který sotva přežívá, ale 11 pivo je tam za 39 Kč. Ti všichni budou muset zvednout ceny a tohle pak doplatí i soused, který má problémy vyjít od výplaty k výplatě. Čím nevzdělanější národ, tím má Bureš s Alenke více voličů😁

(18. 02. 2026 15:33)

Jarda Jelínek:EET mi jako živnostníkovi nevadí, jenom drobná práce navíc, ale už tu pár let byla, a reálné výsledky prakticky nula. Náklady na zavedení + režie provozu byly, pokud FÚ pod Alenou nelhalo, v porovnání s nárůstem odvodů prakticky fifty-fifty. Protože ty opravdu velké daňové úniky se neodehrávají u živnostníků a malých podniků. Ale to každý reálně uvažující člověk aspoň tuší.

(18. 02. 2026 15:31)

Rower:👍 👍 👍

(18. 02. 2026 15:34)

Vrana Michal:Tahle pani je nebezpecna na co sahne to zk....y

(18. 02. 2026 15:18)

jajas:Když už, tak zk...í, ty lumene

(18. 02. 2026 15:34)

Jana Krasenská:Stanislava Gabriel Waldštejn zase úplně přesně:

“Ano, paní Aleno Schillerová, děkujeme vládě Petra Fialy za to, že se ekonomiku podařilo stabilizovat a že Česká republika dosahuje v řadě ukazatelů velmi solidních výsledků.

A prosím, nepřivlastňujte si cizí práci ani zásluhy druhých.

Vy osobně jste pro tuto zemi v posledních letech nepředvedla nic, co by vedlo k ozdravení veřejných financí nebo k dlouhodobé stabilitě.

Místo konstruktivní práce sledujeme hádky, marketingová videa, prázdná gesta a další rozhazování, které jsme tu už jednou měli možnost vidět.

Takže ještě jednou….dík 👍patří premiérovi Petru Fialovi a jeho vládě za to, v jakém stavu dnes ekonomika je navzdory složitým krizím, které museli řešit.

Vy, paní Schillerová, můžete tímto způsobem mluvit možná ke svým voličům.

My ostatní ale víme velmi dobře, komu za současné výsledky poděkovat.

A upřímně…vy to opravdu nejste.”

(18. 02. 2026 14:12)

jajas:No jo, tak moc byla minulá vláda úžasná ve svých "výsledcích", že si ji voliči opět.....nezvolili.
Tato paní (slečna) jen prezentuje svůj pohled na věc, stejně jako svůj pohled má dalších pár miliónů občanů česka. Její "poznatky", obvzláště co se týká ekonomiky jsou pouze její osobní pocit. Jako andragog, terapeut, kouč, supervizor, lektor, zdravotní sestra, činná v oblasti psychologie dospělých a přes absolvování řady odborných kurzů a seminářů, které se týkají psychologie a zdravého životního stylu, tu finanční a ekonomickou odbornost prostě nemá. 🙂

(18. 02. 2026 14:31)

Jana Krasenská:Česká ekonomika loni stoupla podle předběžného odhadu o 2,5 procenta. Oznámil to v úterý Český statistický úřad (ČSÚ). Jedná se o skoro dvojnásobný růst ve srovnání s rokem 2024, kdy růst hrubého domácího produktu (HDP) činil 1,3 procenta. Loňský růst je také nejvyšší od roku 2022. Ve čtvrtém čtvrtletí 2025 vzrostl HDP meziročně o 2,4 procenta a mezičtvrtletně o 0,5 procenta.

30.1.02026 Novinky.cz

(18. 02. 2026 14:36)

jajas:Tohle si může, samozřejmě, přečíst každý, ale evidentně to nebyl důvod pro znovuzvoení Fialovy vlády....a paní (slečna) Wladštejn je jen prostě pouze jednou z voličů, kteří byli spokojeni a mohou tedy Fialově vládě poděkovat, ale bylo jich málo. Druhá věc je, že občany zajímá, kolik bude stát jejich "život"....a asi se jim to nelíbilo.

(18. 02. 2026 14:44)

Jarda Jelínek:👍

(18. 02. 2026 15:25)

1pravda1:plač hodně plač, Fiala a Rakušan už vládnout nebudou - s tím se smiř, i kdyby Minář převlékl za Lva - co je v místnosti, nebo co to blábolí na sítích...

(18. 02. 2026 15:45)

Jana Krasenská:Kde na to vláda vezme? Podle ní je kasa prázdná a Česká republika je spálená země a blíží se krach!! Asi nebyla předvolební kampaň čistá a seriózní 🤔

(18. 02. 2026 14:01)

jajas:Možná to nechej na vládě a nezatěžuj si tím svoji hlavinku.
Fialova vláda nás zase strašila, že je válka málem za humny a proto musíme nakupovat vojenskou techniku a zbraně a také na ně neměla...
"Vláda Petra Fialy se rozhodla v rámci aktualizovaného Národního plánu obnovy (NPO) využít půjčku od Evropské komise v celkové výši 19,4 miliardy korun (přibližně 770–800 milionů eur). "
A protože je to půjčka, budeme to muset splácet....léta...a nikoho se neptali, prostě nemám, vypůjčím si....

(18. 02. 2026 14:38)

Jana Krasenská:... to Alenka umí, "půjčka není dluh ". 🙂

(18. 02. 2026 14:41)

jajas:Ano, je to v podstatě naopak, protože "půjčka je jednou z variant (forem) dluhu. Půjčka je proces/nástroj, jak se do stavu dluhu legálně dostat." 😃

(18. 02. 2026 14:47)

1pravda1:😁 😁 😁 😁 co je ti do toho, prohráli jste volby - Fiala s Rakušanem už vládnout nebudou - tak můžeš zase tleskat na náměstí nikým nevolenému Minářovi - a udělat si zábavné odpoledne s nenávistnými transparenty - A CO SE STANE, NIC, FIALOVA VLÁDA SE TI FAKT NEVRÁTÍ 😁

(18. 02. 2026 15:47)

josef skipala: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(18. 02. 2026 13:54)

Charly Novak:moje rec

(18. 02. 2026 14:07)

Patri Malý:No, konečně... Nutelbandě se nehodil do krámu...

(18. 02. 2026 13:43)

Mariana Hasíková:Jsem zvědava na ty podvodníky Vietnamce, kteří si vždycky poradí a z Nguena udělají jiného Nguyena. Vím, jak podváděli za covidu, kdy čeští chudáci krachovali, a jak podplatili vládu, aby jeli bez EET jako před covidem.

(18. 02. 2026 13:31)

1pravda1:ZLATÉ EET - to jsem dostala i účtenku od Vietnamců, proč to zrušil Stanjura, když i podnikatelé zvláště v pohostinství říkali, bylo to dobré pro všechny poctivé podnikatele.

(18. 02. 2026 15:49)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy