DISKUSE K ČLÁNKU

Planety:Jako OSVČ fakturuji, zdaním tedy vše. EET je za mně v pořádku.

(18. 02. 2026 09:43)

Ivana Jelínková :Přesně tak, je to o tom, zda chce někdo někoho odrbávat, nebo ne. Ať se vám daří.

(18. 02. 2026 11:45)

bullshit:Minule to neměli doktoři a advokáti, ostatní ano. Kdo pak kasíroval do tmy více?

(18. 02. 2026 12:04)

John Bock: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(18. 02. 2026 09:36)

nadčasový MP:Kdybyste sledovali Babišovy kroky, zjistili byste, že se opět zabývá jen tím, co je prospěšné pro něj osobně. Momentálně znovu likviduje konkurenci. Nic jiného EET nepřinese. Počet státních úředníků nesnižuje. 😕

(18. 02. 2026 09:20)

(18. 02. 2026 16:36)

russoo:Já jsem byl před rokem a půl nucen, živnost po 34 rokách převést z hlavního na vedlejší prac. poměr.Díky nynější opozici a šílenému navyšování odvodů. EET mi vůbec nevadí co skutečně vydělám normálně přiznám. Oproti tomu odvody jsou navyšovány bez ohledu na výdělek, jen se musí platit. Teď jsem zaměstnanec a z 49 000,- mám soc. a zdrav. odvody 5.600,-To jestli zaměstnavatel ještě musí plnit svou daňovou povinnost vůči státu, sem nemá cenu plést, to se mnou nesouvysí, je to jeho daň. povinnost!!! Takže živnostník který (může mít i špatný měsíc) a vydělá 20 nebo 30 tisíc MUSÍ odvést 10 litrů bez ohledu na skutečný výdělek. Jednoduchou matematikou je jasné. že to je odvod, který zaměstnanec odvede při výdělku někde okoůo 85 000,- !!! Takře teď, když mě pětidemoliční parta donutila skončit jako OSVČ a nechat si živnost jen na vedlejšák odvádím daleko méně státu než před tím! Mám ještě 6 let do předčasného důchodu, 9 do řádbého a už teď mám soc. pojištění 41 let, po 45 letech pojištění se krátí důchod jen o polovinu tedy 0.75% takže půjdu hned jak to bude možné. Kdo je na této situaci bit? No zákazníci, občané! Teď mám zakázek až nad hlavu, protože živnostníků, (kterří makaj, ne sedí v kanceláři) ubývá a já si zakázky mohu vybírat a logicky beru ty lukrativní, ale za to může minulá demoliční vláda! Takže s EET není problém jak lže opozice, ale problém je s šílenýma odvodama, které se navyšují jen těn malým, ty co mají odvody zastropované např. advokáti a jiní silně nadprůměrně vydělávající zvašování nepocítí.

(18. 02. 2026 08:30)

Uživatel_5710535:Naprosto s tím co píšete souhlasím,ve všem máte pravdu.

(18. 02. 2026 11:28)

Ivana Jelínková :Jsou navyšovány právě proto, že nikde není dohledatelné, kolik si skutečně živnostník vydělá, když není zajištěno, aby vše přiznal. Třeba se to s EET změní. Zprůměrováno. Stejně jako když si vezmete auto na operativní leasing včetně servisních služeb. Nikdo se Vás neptá, do kterého autorizovaného servisu budete jezdit a podle toho ve splátkách servis platit. Jedná se o průměr za celou ČR ( včetně Prahy) a nikoho nezajímá, že jezdíte do servisu, který má hodinovou sazbu o třetinu nižší, než je onen průměr. Prostě zaplatíte stejně, jako ten, co jezdí do nejdražšího.

(18. 02. 2026 11:50)

bullshit:Paní Ivano, myslím že se mýlíte. Stejně to bude i v budoucnu - s papírem nebo bez...

(18. 02. 2026 12:06)

russoo:Že není dohledatelné, kolik si skutečně živnostník vydělá? No od toho tu je přeci EET, proti skutečným výdělkům nic nemám, ale platit odvody, které jsou určeny bez ohledu na skutečný příjem je lumpárna. Apropó minulá demoliční parta tento prostředek (EET) na mapování skutečných výdělků zrušila. Na ostatní hlouposti co píšete o autu a leasingu nemá cenu reagovat, to je zcela mimo mísu a téma. 😁 (Leasing si neberu nač taky? Platit zbytečně navýšení ceny vozu? Jelikož mám 2 práce celý život, vydělám si dost na to koupit si vůz bez leasingu)

(18. 02. 2026 14:50)

(18. 02. 2026 08:24)

russoo:Zatím nás okradla jenom pětidemolice!!! Zadlužila stát o jeden a čtvrt BILIÓNU za 4 roky, to je nv Česku rekord, ale i ve světě!!! 👎 👎 👎

(18. 02. 2026 08:32)

bullshit:Za pětikolky zmizelo díky inflaci cca 35% všech úspor, co se týče kupní síly.

(18. 02. 2026 12:08)

Ras Putin: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(18. 02. 2026 08:01)

russoo:Živnostníky hlavně zlikvidovala s nekřesťanskými osvody minulá pětidemoliční vláda! Já jako živnostník s EET jsem nikdy neměl problém, ale s odvody zvýšenými jen těm nejmenším, to jo! 👎

(18. 02. 2026 08:35)

Uživatel_5710535:Vy taky víte odpověď na vše,jste takový všeználek a ředitel zeměkoule.

(18. 02. 2026 11:35)

russoo:Když nemáte argumenty a hlavně pravdivé, tak se snižujete k osobním invektivám. Napsal jsem pravdu, že nemám problém s EET ale s odvody, které nezohledňujou skutečný výdělek to mám problém. Ty řediteli vesmíru... 😁 😁 😁

(18. 02. 2026 14:42)

Uživatel_5710535:Ta odpověď byla pro Rasputina,kupte si brýle

(18. 02. 2026 16:30)

Soliter56O:Sluníčkářská opozice, která během svého vládnutí neudělala pro občany ČR vůbec NIC, by se raději měla zdržet veškerých komentářů ...

(18. 02. 2026 07:51)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy