DISKUSE K ČLÁNKU

gogo:Jsme na to nyní ekonomicky podstatně hůře než v roce 89. Mám na mysli zadluženost země, stav hospodářství, morálka, sociální základní jistoty, nezaměstnanost atd. Pokud by byl tento systém (pseudokapitalismus ?) lepší než ten minulý, nemohly by se z nás stát za 20 let jeho devastačního působení takové trosky, jakými momentálně jsme. A na této skutečnosti nic nezmění ani halasný pokřik několika politických fanatiků. Za komunistů jsem měl proti jejich "hospodaření" silné výhrady, ale to jsem netušil co teprve přijde....

(17. 05. 2010 07:08)

srabundira:

(16. 05. 2010 21:21)

anelam:To vše víme všichni dříve narození ,kteří v tom žijeme 20 roků a ještě naše děti.Naše vnoučata se na to dívají jinak,protože jim vymyly mozky už dočis­ta,do­čista!­Možná tím vizírem a my teď jen zíráme Názory svých rodičů berou jak my v jejich věku-byla mami jiná doba-teď je přece svoboda atd....Ale my poválečná generace jsme se měli čím dál líp teď je to opačně

(17. 05. 2010 06:21)

gogo:Přesně tak ...

(17. 05. 2010 07:09)

ariadne:může TOP 09 při příštích volbách rozesílat složenky na 250 000,- Kč. Pravda je, že ať bude vládnout kdokoli, je nutné aby stát snížil výdaje. Jinak budeme následovat Řecko. A bohužel Paroubek není ten, kdo by dokázal snížit státní dluh. Jeho politika nahrává všem nemakačenkům a ti ho za slib soc. dávek budou volit.
Víte např. jak se vypočítává důchod těm , kteří celý život nepracovali a žili z různých soc. dávek a přídavků? Vypočítává se jim důchod z průměrného platu v ČR, který je 24 000,- Kč. To se to pak nepracující menšiny mají. Vy když budete celý život pracovat za 15 000,- měsíčně a platit daně a soc. pojištění budete mít zhruba o třetin u menší důchod než ti, kteří celý život nedělali a žili z vašich daní.
To má být spravedlivá sociální politika!?

(14. 05. 2010 21:36)

srabundira: víte co je většinou váš průse.švih ? i vy budete jednou staří,­nemoc­ní,slin­tají­cí,od­kázá­ni na pomoc druhých.Co nyní zasejete,to ve stáří sklidíte..

(14. 05. 2010 21:13)

ales1:no právě, dnešní staré ( tedy ty, co volíí bolševiky) dostihlo to, co zaseli. Ti normální si zaslouží úctu.

(14. 05. 2010 21:23)

gogo:Ten Váš pohled na "staré" je tak primitivní až to bolí... Co Vy vůbec víte o "budování sociasmu" ? O německém protektorátu Čechy a Morava ? O první republice ? Tedy o tom, čím tito dnešní "staří" prošli ?? To co Vám dnes média nabulíkovali ....

(16. 05. 2010 07:01)

anelam:

(17. 05. 2010 06:23)

srabundira:měla jsem na mysli mezilidské vztahy.bohužel,vaši staří i pro vás sémě zaseli....

(17. 05. 2010 13:11)

ben2005:vzhledm k tomu, že došla i složenka od FU -daně z pozemků, v první chvíli ve mě hrklo...blbá sranda, ale co můžem chtít od kalouska, od TOP celkově -samej přeběhlík.Nejdřív by se měli zahledět do svých řad , s tím dluhem Tuhle stranu né .

(14. 05. 2010 20:54)

bosomfriend:A také ODS a ČSSD. Jinak si sami utáhnete smyčku u krku.

(14. 05. 2010 20:37)

v.k.:konfrontovat voliče s drsnou realitou a trochu přitom šokovat. A pokud se snad našli lidé, kteří to nepochopili a vzali složenku vážně, tak jsou rozumu tak mdlého, že by snad ani neměli mít právo volit.
Proti té přesládlé oranžové záplavě slibující všechno od A až do Z zdarma: "Milí voliči, nemusíte vůbec nic dělat, my se o vás postaráme a nebude to bolet, stačí jen, když nás budete volit." to může být samozřejmě šok. Pánové Dimun a Tvrdík nás teď možná budou zásobovat srdceryvnými příběhy o tom, jak stařečci a stařenky utrpěli po obdržení složenky infarkt nebo se psychicky zhroutili. Jen aby se za pár let tisíce důchodců nehroutilo doopravdy až nebude na důchody!

(14. 05. 2010 20:37)

arthei:Bylo to avizované již dopředu, že tyhle složenky budou posílány, dokonce i tady na Blesku, tak jste na to mohli své příbuzné, které se začínajícím alzheimerem necháváte samotné a jedete za nimi až když se jedná o peníze, které byste náhodou měli platit, připravit. Potom je to prostě pravda, jsme předlužený stát a jestli si myslíte, že Řecko nebo Island nás nemůže potkat, tak jste naivní. Pokud TOP09 vyhraje, doufám, že se jí podaří složit takovou vládu, která začne škrtat v rozpočtu položky za předražené a přemnožené státní úředníky, celoplošné státní příspěvky, které nejvíce pobírají lidé, kteří této republice nikdy nic nevrátí a tak by se dalo pokračovat. Prostě jak se něco neudělá, tak i nám hrozí, že nás děti nechají s alezheimerem umřít někde o samotě, jenom za to, že jsme jim prožrali jejich budoucnost.

(14. 05. 2010 19:07)

bozena11444:Chtěla bych Vám vysvě­tlit­....ma­minka žije v domě, kde jsou jen staří lidé. bydlí tam již 30 let, má tam svoje kamarádky, v poledne jim nosí obědy, ráno se přijde na ně podívat zdravotní sestřička, nachystá léky, večer se přijde podívat pečovatelka. Odejít zatím nechce, líbí se ji tam. A představte si, že za tyto služby mamince platím, jsem ráda, že je tam šťastná. A já? No pracuji, mám dva syny na studiích, dcera studuje na vysoké škole a můj manžel před dvěma lety tragicky zahynul, když do něj napálil opilý řidič. Tak ty útoky o tom, že nechávám umřít maminku o samotě si nechte. Maminku si odvážim vždy v pátek odpoledne a v neděli večer ji vozím domů. Tak byste měli pochopit, že si svoje děti musím uživit tím, že budu chodit do prace. Sirotčí nestačí....

(14. 05. 2010 19:35)

bozena11444:A přesto pana Kalouska volit nebudu....také se podílel na dluhu.

(14. 05. 2010 19:37)

ales1:to jsou zase dojímadla projímadla) Jedna každá volička bolševiků je statečná vdova starající se o zástup dětí a matku má v domově důchodců jen proto, že tam maminka chce mermomocí být)
To jí to pečovatelky nevysvětlily, když jí dávaly poštu, že tenhle dluh už zatáhnout nemusí, ale měla by o něm vědět?

(14. 05. 2010 20:40)

kofila:

(14. 05. 2010 20:53)

srabundira:Bacha na rouhání člověče...nemáte matku ???

(14. 05. 2010 21:15)

ales1:Srabundíro, tihle ubrečenci jsou komparz od Dimuna, takové natřít není rouhání. To jste si nevšiml, že každý takový tu líčí, jak je vzorný a celý život pracoval a jak je on bohatý, ale lituje ty chudé? Kde se ti svatí pořád berou? Já vám to řeknu. Na výplatní listině KSČM a ČSSD.

(14. 05. 2010 21:24)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy