DISKUSE K ČLÁNKU

anasyi:scrolan,nora ma funkci prodavacky a dela za 8.000,-kc

(09. 06. 2010 14:06)

panalev:Nezlob se, nic proti Slovákům nemám, mám spousty dobrých kamarádek mezi nimi, ale mocí mermo jste chtěli samostatnost a od té doby je vás tu čím dál víc, všemu rozumíte a radíte, to si běžte radit domů, myslím že tam tako všechno není stoprocentní, jinak by vás tu tolik nebylo. Nejsem nacionalistka, ale tohle mi začíná vadit. Já jsem nikdy nebyla pro rozdělení, když se vše slučovalo, stálo to jen zbytečné peníze a stejně jsem si na to nezvykla. A Slovákům do ničeho nekecám.

(11. 06. 2010 09:42)

kuniksicht:vitejte mladezi v realnem kapitalismu.uz konec flaka­ni,stu­dentsk­ych mejdanu,opakovani zkousek a po absolvovani skoly utek za lepsim zivobytim do zahranici a to vse za penize do vas vlozene v cesku. asi si z vas hodne rychle uvedomi,jak kdo volil a co zvolil. nic jineho vam asi nezbyva.bud jit po skole makat a nebo zkusit "PREMLUVIT DEDU A BABU" aby vam na to pujcili a nebo to za vas zatahli. je videt,ze jeste ty stare porad jeste potrebujete.a verte,ze jeste bude hur.jeste je stale kam padnout. ale nic si z toho nedelejte.ja platil zdravotni pojisteni cely zivot a nemarodil a ted na stary kolena, kdy poterbuji osetreni musim vesmes za vse zaplatit.a to jsem platil celej zivot jak mourovatej.tak vam preji hodne stesti v tom marastu,co delaji nasi politici. a tak si vezmete aspon jednu radu k srdci. v pristich volbach zvolte komunisty !!!!! aspon zase budete mit narok na politicky azyl.

(09. 06. 2010 02:13)

panalev: , bohužel, to co celý život opravdu pracovali a platili poctivě daně, si vše teď ještě zaplatí podruhé, no spravedlnost neexistuje, to je fakt, že to asi nejde...
Teď jsem pracovala u mladého zaníceného podnikatele, dluží mi skoro roční výplaty, nechávala jsem se pořád ukecávat a ukonejšit nějakou zbloudilou výplatou a když jsem dala konečně výpověď, dostala jsem vynadáno do komunistů, protože jsem podala paragraf - který je již z nové éry. Okamžitou výpověď.
Ty peníze stejně neuvidím, je zadlužený po uši všude a je samý náročný sport (horolezectví apod.), někdy zůstává rozum stát, lituji, že jsem nedala na manžela a nešla dřív, ale práce mne bavila a jinou neseženu.

(11. 06. 2010 09:49)

bara:ani jsem nečetla dál, jen mě zaujala první věta...že neplacení školného je bolševická nemravnost...
stát, resp. my všichni, bychom měli mít zájem na tom, aby u nás bylo co nejvíce vzdělaných lidí, protože to je pro stát, tedy pro každého z nás, byť už pracuje a nestudoval VŠ, ale žije zde, přínosem.... už rozvinutí třeba ekonomiky, větší počet různých potřebných staveb včetně silnic, lékaři, učitelé, kteří budou učit naše dětičky...je to ukazatel bohatství toho státu, od té se odvíjí zvyšování pomoci soc. slabým, příspěvky nezaměstnaným, kteří přišli o práci, větší rozvinutí soc. sítě, která je všude!! Není to bolševická vymoženost!! (v tom vašem zmiňovaném západě jsou o mnoho vyšší),
to je demagogie, říkat, proč bychom to měli platit všichni...
studovaný, vzdělaný člověk je přínosem pro nás všechny!!!!! Je to ta nejlepší investice!!!! Investice do vzdělání!!

(09. 06. 2010 01:20)

visnevcokolade:Tak potom je to idiot. Co dělá na vysoké škole???

(09. 06. 2010 01:12)

mash:Mám kamaráda, kterej volil TOP09, aniž znal jejich prorgram. Líbila se mu tvář pana knížete. Teď v hospodě nadává... dobře mu tak. Ať si ty 4 semestry (= 40000Kč) zaplatí...

(09. 06. 2010 01:08)

bara:psala jsem tady o školném na VŠ několikrát, že se bude určitě platit, už před vobami, pokud zvítězí pravice. Někteří zde se mi vysmáli...
.
rodina s prům. příjmem, kde pracují oba rodiče, kdy poctivě platí vewškeré poplatky za bydlení, pojistky, si zřejmě nebude moci dovolit nechat studovat případně i druhé, či dokonce třetí dítě....už teď studium dost stojí, nejméně 5 tisíc měsíčně (koleje, pokud je dostane, ošacení, jídlo, skripta...), tj. 50 za rok + 20 za 2 semestry školné - bratru 70 tisíc, při druhém dítěti dtto, 140 tisíc jen studium, tj. 14 tisíc měsíčně po dobu 10 měsíců...no vida, co nám vyšlo.....
brigády se shánějí špatně, pomoci by mohli prarodiče, ale budou mít z čeho?
.
ale zřejmě VŠ technického směru, kam se hlásí hodně málo uchazečů, tak tam se školné zřejmě platit nebude...
a tohle je taková sumička, pro začátek, těch 10 tisíc za semestr...) - během pár let se bude pěkně o každou tisícovku zvedat a pak...no, uvidíte
.

(09. 06. 2010 00:55)

anasyi:bara,ja si spise myslim,ze zde se jedna o spatny system skolstvi.Pokud chce vlada neco vyspicovat,musi z nejakeho zakladu.Pokud zaklad,je porad stejny,dojde k tomu,ze hodne studentu na studia mit nebude,jak i pises,ze v urcitych oblastech se brigady shaneji spatne a vse jde z rodinneho rozpoctu.Takze se muze stat,ze na studia pujdou ti,kteri budou zajisteni po financni strance.Jinak,pokud se spoleha na to,ze pomuzou rodi­ce,pra­rodi­ce,tak to bude pouze o tom,ze se studentovi doma muze stat,ze mu rodice oznami,ze na to neni.Ale vsechno je v kazde rodine jinak,kazdy svuj nazor vyjadruje po svem.

(09. 06. 2010 14:21)

visnevcokolade:Co to tady kecáte,hážete všechny do jednoho pytle. Potom se tady každý diví,že je nedostatek doktorů,proč asi? Moje dcera je na zdravotnickém lyceu a myslíte,že volila pravici? Běžte se svými názory víte kam,nejspíš do i s panem Bartošem. A když jsme u toho,za co vystudoval on,k.....

(09. 06. 2010 00:47)

Shelby16:My chceme školné ! Rodiče to zatáhnou ! Chtěli jste pravici omladino - tak plaťte ! A můžete být ještě rádi, že neplatíte zatím školné jako v Americe, tam se za semestr platí i milión US dolarů ! Nebojte pravice vám to za 4 roky zvedne, nejdřív 10.000,- Kč, za 4 roky budete platit 50.000,- Kč za semestr

(09. 06. 2010 00:03)

kohoutek:Když dělali předvolební průzkumy, koho volí mladí, zvítězila TOP09 a ODS. Tak teď se nedivte a plaťte, řekl bych, že si jejich voliči budou hodně drbat hlavu. Drbat si ji teda budou všichni, ale ti co je volili zvlášť. Z.

(08. 06. 2010 22:30)

evudar:Že by ti študáci co je volili teď měli hlavinku v dlaních? Dobře jim tak! Dali jim hlas, tak ať trpjej. Papínek doma řekl dem do TOPky a my všichni půjdem ... šak víte kam

(08. 06. 2010 23:35)

petr777:Vy tu nadáváte, že se bude na VŠ platit a tím samým dechem závidíte právníkům, doktorům atd. jejich platy. Nepřijde vám to jako paradox?? Vy tu bojujete za právníky , soudce a podobné lidi, jejichž platy se pohybují vysoko nad průměrnou mzdou! To Vám nevadí ze svých daních platit tyto "bohaté" ??? Je to jen dogma, znám několik lidí co ve svých 37 letech studují již několikátou školu, sice blbě, ale mají nějaký ten tytul, co to ale sponečnosti přinese, jak se ji to vrátí, že platí takové ty sváteční studenty ? Lidi myslete, člověk co vystuduje kvalitní VŠ, tak nebude mít problém splatit tuto půjčku! A jestli ano, tak neměl raději studovat, protože to k ničemu nebylo. Jinak i člověk co nestuduje univerzitu může být šťastný a bohatý. Což se o většině závistivců říci nedá, že ? Doufám, že vám to došlo.

(08. 06. 2010 20:15)

anka:

(08. 06. 2010 21:12)

evita2:Petře, celkem se pleteš. To, že má někdo VŠ vůbec neznamená, že má vyšší plat.Většina vysokoškoláků v mém okolí ani nedosáhne na průměrný plat. Vidíš jenom špičkové právníky a lékaře.Zkus si někdy zjistit kolik takový čerstvě vystudovaný lékař bere tak šest let po studiu..a to dělají i víc jak 60 hodin měsíčně....je to mizérie. Naše země ještě není na školné připravena, už teď je to celkem drahá záležitost, i když se neplatí školné...a ti špičkoví právníci a lékaři pochází i teď většinou z velmi dobře finančně zajištěných rodin..náhoda, že..
S tak obrovským dluhem budou "mladí" zakládání rodin odkládat ještě více. Bude to znevýhodňovat ženy-vysokoškolačky, pokud si je někdo s tím dluhem vezme,bude to opravdu velmi záslužný čin...pokud by taková žena zůstala s dětmi sama může si to jít rovnou "hodit"...

(08. 06. 2010 22:04)

anka:Vystudovany lekar nikde nebere balik........to az s praxi...a taky zalezi jaky lekar to je.....co znam lekare....vsichni delaji od nevidim do nevidim....ale vydelky maji pekne....

Ten dluh nebude tak obrov­sky.­....­.neko­mu zaplati rodice studia, ostatni si budou pri studiich privy­dela­vat.­....a­by pujcky meli co nejnizsi.....ANo - mlada rodina bud e splacet pujcku za studia, hypoteku - tak jako tomu je vsude ve svete....Ja vim, ze co znam v Cesku lidi - kazdy jezdi kazdy rok do zahranici na dovolenou -....to je luxus.....bude to tako jinde....spousta lidi bude na dovolenou jezdit po ceskych kempech ci na chaty, ci zustane doma....Mladi se nehrnou do zakladani rodin ne proto, ze si je nemuzou dovolit - ale protoze si chteji uzit nez zalozi rodiny.....

(08. 06. 2010 23:59)

bara:a) brigádu o prázdninách mladý člověk těžko sežene, zájemců je mnohem víc než míst!!
b) i dovolené v kempech či po zemi české něco stojí, dokonce někdy takový pobyt v kempu přijde jako pobyt u moře, bez cesty...
c) ano, i mizerný "luxus" někde u moře třeba v Jugošce bude pro méně lidí, natož luxusní dovolené pro vyvolené 2 x ročně, nejlépe i v zimě, na kanárských ostrovech třeba...
.
nejen vzdělání, nejen l odpočinkové lenošení o prázdninách někde v teplých krajích - ano, to bude jen pro některé. Rozhodně ne pro pracující lidi za normální, průměrnou mzdu.

(09. 06. 2010 01:02)

vibemain:Kur.. jedny už neví jak by si na mastily kapsy, na obyčejných lidech nejdřív poplatky u doktorů a tet školný, školný se od jakživ platilo snad na soukromých školách tak proč to tahají na statní škol, a co to bude dal,za chvilku budeme platit poplatek za to aby jsme se mohly uprdnout, jak k tomu příjdou studenti s rodin s průměrným platem kdo jim bude přispívat, spočítal si to někdo že za rok vysokoškolák utratí za stravu, ubytování a knížky co nikdy stejnak nepoužije sto tisíc a když k tomu přičtete školný tak je to pěkná pálka a kdo vám to bude platit a nikdo vám nebude přispívat a zas na tom budou zvýhodněny děti bohatejch rodičů, který nebudou muset hnout ani brvou a papínek je tam protlačí protože v tyhle zemi si za prachy koupíš už i *** u ***e, kdyby začali už dávno šetřit tak by se tohle nemuselo vůbec řešit, hlavně že řeší tohle kdyby se radši staraly aby zastavily zadlužování státu aby jsme za čtyři roky nedopadly jako Řecko tak tu řeší takovou chujovinu, tohle mají odhlasovaný za pět minut ale když jde o důležitý věci to jsou jak slepice bez hlavy.

(08. 06. 2010 19:56)

petr777:Většina lidí co vystuduje, se uplatní a má peníze, tak se toho nebuj

(08. 06. 2010 20:17)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy