DISKUSE K ČLÁNKU

antoniocosi:Platíme snad každý...někdo více, někdo méně...a já se ptám, za jaké období ten dluh vznikl?

A kdo ty KAŠPARY volil? hm?

Tak, a teď mi řekni...budeme se zadlužovat dál??? Já tedy ne

(14. 05. 2010 09:19)

kukuku:Když se podíváš na křivku růstu státního dluhu (je exponenciální, jestli víš, co to je - my socky to víme) a konečný stav (po strmém růstu) je prezentován ve srovnání se zbytkem Evropy za poměrně dobrý, pak z toho myslící člověk musí vyvodit otázku, jestli kondice našeho hospodářství na začátku oné křivky když ještě byla úplně dole (před sametovou revolucí) nebyla vynikající.

(14. 05. 2010 09:23)

antoniocosi:Křivka kondice našeho" hospodářství" byla konkrétně v 89 úplně v ***i !!!

Tak neplácej nesmysly...myslíš si, že jsou všichni troubové?
Co si pamatuji...dělal jsem v podniku kde bylo 5500 lidí,ať jsem přišel na jakýkoliv provoz, buď se četly noviny, nebo mastily karty !

Tak 1 den v týdnu se pracovalo...a všichni brali výplaty jak to bylo možné ???

Tak mi tady nepište nic o nějaké kondici hospo­dářstv­í...ko­mouši stát dostali "zu grunt"

(14. 05. 2010 09:47)

komarius:Většinou když je někdo hloupý ,tak to tají,Ty se s tím chlubíš,no toto?!?!

(14. 05. 2010 09:55)

kukuku:Pořád argumentuješ výší státního dluhu - nosným tématem ODS a TOP09 v boji o mladou generaci. Když se Tě zeptám, jestli umíš i pracovat s fakty, vysvětlit onu křivku, se kterou Nečas mává v každém pořadu, kde se vyskytne - tak mi odpovíš příspěvkem vysvětlujícím, že nechápeš vůbec nic.
Pokud se tehdy pracovalo 1 den v týdnu a všichni brali výplaty, pak by stálo za vysvětlení proč státní dluh byl tehdy skoro nulový (při té nízké efektivnosti, kterou nepopírám a která by se snadno dala zvýšit, jen neotevřít stavidla rozkrádání s ODS v čele) - může se středoškolský profesor postavit před tu mladou generaci s takovými úvahami ? Ne - do týdně by byl na pracáku a v kádrových materiálech by měl takový flastr, že by už do důchodu neučil. Proto raději bude opakovat ty pravičácké nesmysly, které povedou k těmto výsledkům voleb mezi středoškoláky a tito prohlédnou až opustí školu a budou sami postaveni před současnou realitu.

(14. 05. 2010 10:15)

lea61:Chci jenom připomenout, že náš státní dluh v roce 1989 byl opravdu také bolestný, pamatuji se při jeho vyřčení (ono to nikdy nesmělo být napsáno v novinách - přece jsme byli veleúspěšní) jsme se udivovali, proč se to naše národní hodpodářství ještě nezhroutilo, když práce nebyla o pracování ale o pouze zaměstnání se. Výška dluhu mohla být dle tebe skoro nulová asi proto, že i celkový rozpočet státu před r. 1989 byl řádově někde jinde než teď (průměr. plat cca 2000Kč, tomu odpovídající kupní síla a také obrat). Co se pamatuji, tak státní dluh se po revoluci navyšoval, aby někde kolem roku 95 navyšování zklidnilo, po nástupu ČSSD už se zase razantně zvyšoval v čem pokračovalo úspěšně i ODS, až Janota coby současný ministr financí zaúpěl.

(14. 05. 2010 11:40)

kukuku:Jednoduchému antoniocosimu jsem musel odpovědět nějak jednoduše (stejně to pro něho bylo až moc složité).
Já bych také nepovažoval dluh v r.1989 za zanedbatelný a tehdejší problémy za nepodstatné, ale pořád myslím, že tehdejší dluh byl ve srovnání s dnešním velice nízký. V Tvém výkladu mi ale chybí ještě zhodnocení výnosů z prodeje státního majetku - pokud ještě bylo co, tak se prodával, výnosy z malé i velké privatizace se použily k vylepšování tehdejších rozpočtů (asi mohly dluh smazat úplně) - proto ono zklidnění začátkem 90.let. Tvoji otázku "jaktože se to národní hospodářství ještě nezhroutilo" si z té doby pamatuju (vyslovovala se běžně), ale myslím že soudný člověk by si měl dnes stejně pokládat otázku, jak by dnes hospodářství mohlo fungovat, kdyby nebyl třeba Bém ochraňován svou hordou fanatických pravičáků, kterým jeho akce typu OpenCard (s jasným tunelem do vlastní kapsy) připadají jako obhájitelné a příčinu růstu státního dluhu vidí jenom v levicové politice - čemuž můžou uvěřit tak jenom Mádl s Issovou + ti zmanipulovatelní študáci nehledající rozpory v tom, co se jim předkládá k tupému věření.

(14. 05. 2010 12:10)

piolinek:No co to tady plácáte to nechápu??Dyť mladí lidé ještě ani nic nevydělávají takže realný obraz tedy nemají a jeto jen jejich nějaký hit.Oni asi budou koukat jinak až budou smrdět na pracáku a nebo dělat ve firmě třeba za 8000 a platit si z toho nájem atd.Kdyby jim ve školách otevřely oči a ukázaly jak zneužívají naši politici a manegment tento stát svýma nadstandartníma platama a to že si bydlí a žijou na ukor pracujicích, tak oni by se nad tím asi jinak zamýšlely,ale však utečou 2 A 3 roky a nebudou mít nic a pak si budou uvědomovat jak byly hloupí.Mne osobně nějaké volby dětí kteří nestojí na vlastních nohách a vše jim dotují rodiče nezajímají

(14. 05. 2010 09:31)

drhouse:Né každý hází lopatou za 8 l., někteří mladí si vydělají za rok, co Vy za život. A taky tím státu dají na daních za rok víc, než Vy za život, jen nechtějí, aby ty daně šly na úřady práce, ale na výstavbu nemocnic, silnic, a tak. To Vy jim s Jyrkou slibujete jen dluhy a vyšší daně

(14. 05. 2010 16:23)

ivuse2009:klip by mohla nazpivat vlasticka parkanova z TOP 9, ktera se po viteznych volbach stane ministryni obrany.

(14. 05. 2010 09:37)

broucajz:Vždyť to s volbami nemá nic společného - mezi mládeží je "in" být proti Paroubkovi, to je celé. Ne že bych měl Paroubka rád, ale každý - i ten koho nemám rád - může hlásat, co chce. I idiot Van*** nebo Sládek

(14. 05. 2010 09:07)

kukuku:Výsledky voleb jsou v první řadě dokladem úrovně školství - pokud se tak vysoko dostanou fašistická dělnická strana a pirátská strana, pak je základní otázkou proč. A když je rozdělení hlasů mezi pravici a levici u zbývajících stran takové jaké je, pak to nastoluje otázku - dává škola + sdělovací prostředky dostatek podnětů pro samostatné myšlení těchto individuí, která studují na středních školách ?
Jiná věc je jaký smysl měly tyto volby koncentrované do tohoto segmentu. Za mých studií študáctvo s obrovským nadšením posílalo hlasy do ankety Zlatý slavík brněnské figurce Rudi Kovandovi - počtem hlasů se dostal daleko před Karla Gotta a jeho hlasy musely být stornovány (zpěvu nebyl schopen). V tomto segmentu je třeba posílat hlavně s protestními hlasy, jenom je otázkou, které straně vlastně takový protestní hlas v dané situaci poslat.

(14. 05. 2010 08:58)

antoniocosi:Co sem pleteš školství...Ty jsi ale opravdu vemeno

Prostě mladí vyjádřili svůj názor, a vy starší jste z toho úplně v pr...li
Holt vědí co je dobré a co je zlé...a ČSSDKSČ je zlo největší

Jen by mne zajímalo, co tomu řekne soudruh Paroubek minulý rok si dělali průzkum, a prý jasně vhráli

Něco se asi stalo mladí začali více přemýšlet
A já jim za to děkuji

(14. 05. 2010 09:15)

kukuku:Vemeno je ve srovnání s Tebou potřebná věc.
Tyto volby, státní maturity a jiné nesmysly ve školství spolu úzce souvisí.

(14. 05. 2010 09:19)

ivuse2009:antonio, doufam, ze jak se dozijes duchodoveho veku, pujdes na odstrel. jinak budes zatezovat statni kasu mladym.

(14. 05. 2010 09:34)

antoniocosi:No než být takhle hloupej...tak se zastřelit raději opravdu nechám

A důchod bych sem vůbec netahal, páč až budu jak píšeš v tom věku, tak už na žádnej důchod nebude ani kačka

Jen pro Tvou informaci...zas tak daleko do něj nemám

(14. 05. 2010 09:58)

kukuku:Možná nedostaneš ani kačku důchodu, páč tito mladí voliči se můžou časem sjednotit pod vedením třeba fašisty Van***e a prohlasovat v parlamentu okamžitou likvidaci solidární složky důchodu a okamžitý přechod na důchod "každý za své" a budeš vzpomínat, kolik jsi kdy platil daní a kde jsou zůstatky důchodových účtů.

(14. 05. 2010 11:29)

singhaja: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(14. 05. 2010 14:16)

kukuku:Každé cizí slovo, jehož význam neznáš, nemusíš brát jako nadávku.
Ty tu ZŠ asi fakt nemáš doštudovanou.

(14. 05. 2010 17:01)

sukin: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(14. 05. 2010 08:57)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy