DISKUSE K ČLÁNKU

drhouse:Jaký 3 roky ? Než Topol sestavil vládu, trvalo to půl roku a za rok ho Paroub shodil, nauč se počítat ! Poplatky se zavedly, ale za ovčany je platí hejtmani, tedy z rozpočtu krajů, tedy se těžko mohly ušetřit, navíc teď chybí v krajích na opravu silnic atd. Za to jak vypadá kasa, nemůže Kalous, ale my všichni, kteří volíme strany, které si jen půjčují...13 důchod slibuje kdo ?

(14. 05. 2010 16:03)

dany676:Ja radši nevolím nikoho a mám svědomí čisté , jo a poplatky platí hejtmani co to melete. Moje teta je sestra , a říkala že už jí je z toho zle jak musí každého u lékaře skasírovat , 30 kč vám asi nic neříká , nebo platba za každou položku na receptu , mě to jako třeba nevadí , že se to platí , ale už to platíme a zdravotnictví je pořád v krizi , tak to mi teda vysvětlete kde se ty peníze strácí když ste tak chytrý.

(16. 05. 2010 10:21)

student007:vážená paní či slečno, studuju na státní VŠ a studium není vůbec zadarmo! Stojí neamlé finanřní obnosy ale také velkou míru energie a spoustu času! Studuji v oboru Všeobecná sestra. Za své studium podle staré akreditace plním 1600hodin praxe během 3 let. Což je v podstatě 1rok a 4 měsíce práce na plný úvazek 160 hodin/měsičně. A ZADARMO!!! Ba naopak si za praxi ještě platíme!!! Až 300Kč za 1 den!!! Po státnicích dostanu diplom jako sestra bakalářka a můžu nastoupit s vervou do práce. Kde na mě však čeká v nemocnici v místě mého bydliště nástupní plat 10750Kč!!! Jsem muž a chtěl bych mít svou vlastní rodinu a s tímto platem to nkde nedotáhnu, natož platit hypotéku na byt!!! Můj otec je vyučený, sám jeho měsíční příjem je o mnoho vyšší a sám také říká, že je "nenormální" aby vzdělaní lidé dostávali takto malé mzdy! Kdyt naší rodiče nám studium platí a nebo si bereme pujčky a z čeho to máme potom splácet nebo rodičům vracet? Víte ono se říká, že studium na VŠ je nejlepší obdobím v životě mladých, ono to tak je, ale já jsem ještě prázdniny nezažil, tedy ano, ale na službách v nemocnici. Ještě, že tuto prácik miluji a věřím, že se situace v naší krásné zemi zlepší! S pozdravem, student 21 let, budoucí všeobecná sestra

(14. 05. 2010 10:09)

kukuku:Nechápu budoucí sestro :
- proč na práci zdravotní sestry musí být vysoká škola
- proč ji jako chlap myslící na budoucí zabezpečení vlastní rodiny studuješ
- proč neštuduješ na plnohodnotného doktora
Pak už budu souhlasit s asociálním zacházením s vystudovanými doktory po absolutoriu před jejich atestacemi.

(14. 05. 2010 10:25)

student007:Na sestru musí být VŠ u nás už několik let, musí si ji v podstatě dodělávat i sestry z praxe. Sestry s VŠ jsou podmínkou EU a WHO. Prostě naše společnost vidí sestry jako "lidi pro všechno", ale v podstatě nevidí tu odbornou stránku věci, takže já už jsem pochopil, když jsem začal studovat, že VŠ je potřebna. I právě proto, abychom mohli adekvátně lobovat na vyšších místech, protože jako na středoškoláky se s námi nechce nikdko bavit. Ted můžeme být i na vyšších pozicích. A proč studuju tento obor....vždy jsem tuto práci chtěl dělat. A nikdy bych ji neměnil Na medicínu jsem se hlásil, mohli mě příjmout bez příjimacích zkoušek, ale nemám gymnázuim. Hold známky a průměr není vše. Sestra není nic nižšího než lékař a to si musí naše společnost uvědomit. Lékař je odborníkem v medicíně a sestra odborníkem v ošetřovatelství. Ale to je už jiná kapitola. Byl jsem ve světě a viděl jsem postavení sester. u nás je to otřes. I proto se chovají sestry nekdy tak jak se chovají. nehájím je, ale nechci aby to tak pokračovala a proto je velmi důležité, aby třeba i o vzděláíní sester věděla společnost, že musí mít dnes VŠ! Jo a k atestacím...sestra si ji taky musí dodělat ve svém oboru a ještě při zaměstnání a v 98% za své peníze a nikdo ji to nezaplatí, tak jako lékaři. A o kreditním systému a dalším celoživotním vzdělávání..další kapitola to sem nepatří, ale také to stojí peníze a sestry si to platí sami. Zvláštní, že se dnes všechno točí jen kolem peněz.

(14. 05. 2010 10:44)

ivuse2009:a jaky titul budes mit? dr., mag., ing. ci co?

(14. 05. 2010 10:58)

student007:každá sestra nemusí mít VŠ, ale to pak není sestra. Sestry jsou jen dnes ti lidé co vystudjí na VŠ obor všeobecná sestra. Ze zdravotnických škol vycházejí jen ošetřovatelky s vyučním listem a nebo zdravotničtí asistenti s maturitou. Ale obě tyto profese nejsou sestry (nemohou tedy dělat práci sestry) Je to nižší zdravotnický personál.
Pro Ivuse2009...budu mít titul Bc. Chci si však dodělat dálkově i Mgr. Dálkově proto, protože už chci jít pracovat=)))

(14. 05. 2010 11:05)

student007:ještě připisuji...Byl jsem třeba na stáži u našich sousedu na Slovensku. Běžně jsem sloužil se setrami PhDr, Mgr. Staniční byly PhD....
jedu na čtvrt roku do Rakouska na stáž. Tam sestry mají vyuční list, ale nemají tolik kompetencí co my u nás v ČR. Tam sestra nedělá odběry (dělá je lékař). Jsou tam pak sestry BSN, MSc...ty pak mají VŠ a mají jiné kompetence, samozdřejmě vyšší...to je jiná kapitola, k volbám ti nepatří=)))))))

(14. 05. 2010 11:09)

kukuku:Chápu, že nároky na sestru rostou, ale podmínku, že KAŽDÁ sestra musí mít VŠ považuju za nesmysl. Když pak na funkci náměstka ministryně (tou je zdravotní sestra) stačí úroveň vzdělání bakalář, působí to na mě dojmem Kocourkova, který my dva nevyřešíme. Přeju všechno nej .

(14. 05. 2010 11:00)

antoniocosi:jsem rezignoval příspěvky některých DJ jsou katastrofální

Jeden z Vás tu píše něco o zmanipulovaném stádu studentíků atd.

A co jste Vy ? Pouze zmanipulovaní DJ, kteří jsou za pivo a páreček zaprodat stát
Shlédnul jsem pár fotek z mítinků ČSSD... a je mi vše jasné
A tenhle ejlent má mít většinu ???

(14. 05. 2010 10:04)

kukuku:Zato Tvé příspěvky jsou propracované, prosycené myšlenkami přesně zapadajícími do sebe, které jsi schopen briskně obhajovat - argumentací prokazující Tvé vzdělání a vycházející z úspěchů dosažených za několikaleté vlády pravicové strany i toho, jak okamžitě po posledních volbách začala prosazovat své předvolební sliby (2006) díky prokazatelné píli + nezištnosti svých nikdy nic nerozkrádajících čelních představitelů. Čest práci Tvé (místy narudlé) ODS.

(14. 05. 2010 10:32)

antoniocosi:Už jsi trapnej s tou ODS několikrát jsem psal že nejsem ODSák...jenomže Ty jsi tak zabedněnej že to ani nepostřehneš

A co se týká Tvých komentářů tak to mluví samo za sebe

Hraješ si na chytrého, ale blbej jsi jak tlupa opic

(14. 05. 2010 11:53)

kukuku:A když ne ODS , tak kdo jiný je Tvá neposkvrněná pravicová strana, kterou Ti nerozmáznu a Tvoje slinty nevyzní jako názory černobíle myslícího primitiva ?

(14. 05. 2010 12:23)

drhouse:Vy musíte být hodně nešťastný, takhle si kazit život kuli pol. straně ? Chudáčku....mít takhle zku... život..je mi Vás líto

(14. 05. 2010 16:14)

suskyn:TEN STUDENTÍK NEDOSTUDOVANÝ,VOLÍ TOP 09

(14. 05. 2010 16:16)

suskyn:NEREZIGNOVAL -LŽEŠ!A TVÉ PŘÍSPĚVKY JSOU OPRAVDU KATASTROFÁLNÍ,TO ZNAMENÁ JEDNO!JASNÁ PRAVICE-LEŽ A HLOUPOST

(14. 05. 2010 16:14)

komarius:...civilizace se řídí obdobami "RADY STARŠÍCH"jen u nás se pokouší političtí hlupáci aby rozhodovali pulci,kteří ví o životě KULOVE !!!!!

(14. 05. 2010 09:51)

sakra:Jsou ještě mladí a nezkušení jako jsme byli i my. Život každého vyučí. Zatím mají vcelku bezstarostný život, starosti mají rodiče. To se ale změní u většiny studentů vstupem do "produktivního" a reálného života. Zatím ať si užívají a váží si toho, že je rodiče uživí a udrží na studiích. Tento jejich život v mládí se už nebude opakovat.

(14. 05. 2010 09:43)

drhouse:Je to pravda, brzy narazí na tvrdou realitů socanských dluhů....ještě jsou na škole a už jsou zadlužený po uši !

(14. 05. 2010 16:16)

anelam:klip-Bábo,dědo,až přijedou za vámi vnuci a pravnuci-vložte jim do ruky složenku od TOP 09 s dovětkem-ty můj drahoušku,musíš to za nás zaplatit,víš z toho důchodu 9 000 Kč-my na to nemáme-(2500-elek.3 800,­plyn,5­00,vod­né,6000-nájem,)takže z našeho společného důchodu-18 000 nám moc nezbude a to ti ještě musíme dát na jízdenku aby jsi se mohl vrátit zpět kam patříš aby jsi nám nezůstal na krku

(14. 05. 2010 09:12)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy