DISKUSE K ČLÁNKU

znojmacka:no, já jsem uvedla nejběžnější důchod v Česku a základní mzdu ( nejnižší co je) a jen to stačilo pro porovnání mezi mamkama na MD--7.600 a přivydělávajícím si důchodcem-9.000 + zákl mzda 7400 ?= 16.400 .. Navíc- matka si to musí ještě vydělit 2, aby uživila i sebe.. Kdo je pak diskriminovanej?? No a o tom, že je spousta míst, kde by mohli být maldí místo důchodců- je pravda.. A předem říkám- nemyslím to ve zlým proti důch. skupině obyvatel, je to bohužel realita a i ti pracující důchodci to vědí. Pro dnešek končím, půjdu do hajan, aby zas někdo že i já neodpovídám atd.. Jednoduše jdu spat.. Čao.

(12. 06. 2010 21:51)

tatu:dcera mé známé je vdaná.Za toho Řeka,kterého prý naše úřady nenašly,proto jí sociálka vyplácí co může.I ten 4-pokojový byt jí platí.Je to prostě chudinka.Na dovolenou jezdí za manželem do Řecka.Ona ví,kde je její manžel a proč by to někomu hlásila?
Další případ,taky moje bývalá spolu­pracov­nice­.Dce­ra se jí před 10 lety odstěhovala do USA.Od té doby na ni bere přídavky,slevu na byt,dcera má 2 děti,které se narodily v USA,tak tady brala porodné,mateřskou no veškeré výhody jaké má mít sociální případ.Dcera tu 10 let nebyla,služebně lítá po Evropě a hlavně do Ruska,má se fajn a ona má aspoň na přilepšenou k důchodu.Myslím,že to je vina sociálek,že neprovádějí důsledné kontroly.Je mi líto lidí,kteří opravdu nemají na úkor druhých.

(12. 06. 2010 20:54)

anka:ja s vami souhlasim.....mnoho lidi si zijei na ukor ostatnich....a ani se za to nestydi....to je ta absence moralky u nas....kterou videme vsude kolem sebe. O nich si muzeme myslet svoje....ale vinit muzeme jenom nas stat - ktery by si mel hlidat a proverovat a kontrolovat - jestli ma nekdo opravdu na neco narok a jestli jim neutikaji dane...

(12. 06. 2010 21:14)

anka:ja s vami souhlasim.....mnoho lidi si zijei na ukor ostatnich....a ani se za to nestydi....to je ta absence moralky u nas....kterou videme vsude kolem sebe. O nich si muzeme myslet svoje....ale vinit muzeme jenom nas stat - ktery by si mel hlidat a proverovat a kontrolovat - jestli ma nekdo opravdu na neco narok a jestli jim neutikaji dane...

(12. 06. 2010 21:14)

tatu:Právě proto,že každý máme jiné zkušenosti,pohled na svět,rozdílné názory,tak nekecám na příklad takovou hloupost,že byste brala práci za 6 000.-Kč.Jenom za jízdenky do práce byste zaplatila 2 800.-Kč.A co když vám do práce jezdí autobus jenom ráno a večer?Já vím,ono se dobře žvaní,když bydlím ve městě a za jízdné dám "pouze "900.-Kč a nemusím platit Bakalovi za byt 11 000.-.Dále chápu důchodce,co si chce přivydělat.Moje známá už u Krajského soudu přesluhuje 9 let.To znamená,že má svůj důchod,plat a po manželovi vdovský důchod.Je jí dost let,ale když se u soudu nenadře a bere vešeré výhody,proč by odcházela?Je fakt,že třeba díky jí,je jeden člověk bez práce.A tak bych mohla pokračovat....dcera další mé známé má 2 děti s Řekem.Řek je samozřejmě v Řecku a jí všechno platí stát.A platí dobře a přispívá jí i na 4-pokojový byt.Ona nikdy nedělala a nikdy dělat nepůjde.Na dovolenou jezdí s dětmi za manželem do Řecka­.Nevím­,nevím­,jes­tli je to v pořádku..

(12. 06. 2010 20:21)

anka:a) to je individualni a zavisi na mnoha okolnostech....to by jeden o koze a druhy o voze- kdyz je nekdo svobodny a ma podnajem - tak je mnohem jednodussi pro neho situaci resit nez pro otce s rodinou....
b) muj nazor je, ze je neeticke od statu zamestnavat duchodce, ze pokud pani chce pracovat....at si najde praci mimo statni sektor...
c) dcera vasi zname je svobodna matka s dvemi detmi a stat ji prispiva a to je podle me v poradku,protoze je socialni pripad.....kdyby byla za Reka vdana - mel by se stat na pripad podivat podrobne.... -

(12. 06. 2010 20:37)

anka:a) to je individualni a zavisi na mnoha okolnostech....to by jeden o koze a druhy o voze- kdyz je nekdo svobodny a ma podnajem - tak je mnohem jednodussi pro neho situaci resit nez pro otce s rodinou....
b) muj nazor je, ze je neeticke od statu zamestnavat duchodce, ze pokud pani chce pracovat....at si najde praci mimo statni sektor...
c) dcera vasi zname je svobodna matka s dvemi detmi a stat ji prispiva a to je podle me v poradku,protoze je socialni pripad.....kdyby byla za Reka vdana - mel by se stat na pripad podivat podrobne.... -

(12. 06. 2010 20:37)

zkrat: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(12. 06. 2010 20:52)

(12. 06. 2010 19:45)

anka:nepro­tire­cim.­..moz­na v tom nevidite logiku...mozna jsem se nesrozumitelne vyjdrila...... preji vam hezky zbytek dneska a hodne stesti, abyste praci brzy nasel....

(12. 06. 2010 19:48)

gogo:Někdy mi to připadá, že jen někde z povzdálí se na náš účet docela dobře bavíte... Ale my zde, v naší zemi, v naší vlasti žijeme. A musíme i přežít. Tak jako naši rodiče a naši předci... Takže Vaše vidění našeho světa je často dosti nepřesné až naivní... To je můj názor. Přeji Vám hezký večer...

(12. 06. 2010 20:34)

(12. 06. 2010 19:37)

anka:nevim, jestli se me pochopil - ja jsem rekla, ze je neeticke od statu zamestnavat duchodce.........

(12. 06. 2010 19:44)

tatu:anka,Vy vůbec nevíte o čem píšete.Jste úplně mimo.Když čtu ty vaše kecy co byste udělala,jakk byste si to zařídila,co si pořídila,tak se mi zvedá kudla v kapse.A -radan65-co jste chtěla říct tím bolševikem.Taky pindáte a pletete si bolševika s bolševníkem,fazónu a sezónu a vůbec nevíte co žvaníte.
Podotýkám,že mně se netýká vůbec nic z toho,co se tady děje,takže mi je to jedno,co jme si zvolili,to máte.Volit jsem byla,ale jak říkám,nic se mně už netýká.

(12. 06. 2010 19:21)

anka:- je mi lito, ze se vam zveda kudla v kapse pri cteni mych prispevku....( hlavne, ze se neotvira... ....o cem pisu vim, jelikoz jsem si tim sama prosla.....kazdy mame jine zkusennosti, pohled na svet...a leckdy rozdilne nazory.....a to je podle me v poradku...

(12. 06. 2010 19:25)

gogo:Chcete-li zde soudit a nám radit, vraťte se domů, choďte mezi lidem, dívejte se, naslouchejte jim a pak si udělejte názor a pak nám ho povězte... To co čtete v Blesku není Československo, pardon, Česko ... To jen pár lidiček dobrých i jiných si tu vylévá svá srdce... Takto my o voze a Vy o koze...

(12. 06. 2010 20:38)

anka:soudit bych si nedo­voli­la..­..ra­dit, jen tomu, kdo o to pozada.... Kdyz se vratim do Cech.....vidim tam lidi jako vsude jinde.....nekdo to ma lehci, nekdo ne....vsude je chleba o dvou kurkac­h...­..vs­eobec­ne bych ale rekla, ze lidem se dari dobre....skoro vsichni mi znami a spoluzaci maji vlastni bydleni, maji auto, spousta jich ma chaty, jezdi na dovolene do ciziny...jestli chcete videt bidu....zajedte na ukrajinu....do rumunska....

Nezlobte se pane gogo, ale neprislo mi to tak, ze by si par lidicek vylevalo srdce......ale spis jsem mezi radky cetla stat nam dava malo....jak ma jeden prezit....A jeden si rekne, nemel by byt jeden vdecen za to, co mu stat da? Vzdyt jeden by nemel chcit od statu nic....ty socialni vyhody by tu meli byt jen pro ty, kteri je opravdu potrebuji....ti co nemohou pracovat....ti ostatni by meli byt schopni se o sebe postarat sami...

(12. 06. 2010 21:09)

gogo:Problém je v tom, že čtyřicet let zde byl naprosto jiný politicko-ekonomický systém. Naprosto. Který měl (stejně jako ten nynější) svoje plusy a mínusy. Lidé brali poměrně malé mzdy, ale měli za to zaručeny veškeré základní sociální jistoty. Dnes se musí postarat každý sám o sebe jak umí a jaké má štěstí.. Ti schopní a zejména ti "všehoschopní" se mají dnes dobře. Ale většina lidí v této zemi umí jen pracovat. A pokud práci neseženou, tak mají smůlu. A oni ji (na př. na Ostravsku) neseženou, protože všechny naše fabriky zmizely (byly zlikvidovány) a jsou tu již jen zahraniční fabriky, kde děláme gastarbeitery ve vlastní zemi... Ti šťastnější...

(12. 06. 2010 21:45)

anka:souhlasim....ale podle me ....nejtezsi je zmenit mysleni lidi...a to potrva dve- tri generace.....

Jak sam byste resil problem na Ostravsku - zvysovanim socialnich davek?
- co takhle podpora zivnostenskeho podnikani
- co takhle nalehat na mesto - aby pritahlo podnikatele a zamestnavatele...a nemusi to byt jenom z domova....A jestli si stezujete, ze tam u zahranicnich delaji za minimalni mzdu - jsou delnici- tak proto.....kdyby se mesto podarilo pritahnout nejakou IT company - tak by tam programatori delali za vyssi platy, nez delnicke
-co takhle nalehat na mesto, aby pomohli lidem prijit s nejakou vlastni aktivitou?
....podle je nejlepe, kdyz naucime lidi chytat ryby, nez jim kazdy den jednu pravidelne dodavat....
....podle me...nez utocit na novou vladu, ktera sotva zacala pracovat....byste mel utocit na predstavitele vasi Ostravy.....protoze tem by mela Ostrava byt blizsi nez nejakemu politikovy z Prahy

(12. 06. 2010 22:09)

anka:- je mi lito, ze se vam zveda kudla v kapse pri cteni mych prispevku....( hlavne, ze se neotvira... ....o cem pisu vim, jelikoz jsem si tim sama prosla.....kazdy mame jine zkusennosti, pohled na svet...a leckdy rozdilne nazory.....a to je podle me v poradku...

(12. 06. 2010 19:26)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy