DISKUSE K ČLÁNKU

gogo:Existuje. Nevolit ty, které jste právě Vy volila. Volila jste totiž (byť v dobré víře) lidi, kteří již delší dobu plundrují tuto zem Bohužel....

(12. 06. 2010 18:35)

setug:Gogo má pravda, po delší době s ním zase souhlasím. Nové volby a staří dinousaři jsou opět u koryt.

(12. 06. 2010 18:38)

krakonos500: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(12. 06. 2010 19:29)

dzurbas:Nečas a spol už porodný shrábli,proč by ho potřebovali teď???!!!

(12. 06. 2010 18:05)

tanula22:Porodné by se rušit nemělo, ten kdo říká, ře jo je totální a naprostý ignorant. Že v jiných zemích to neni, dobře. Ale tam taky vydělávají jíné částky jak u nás. Když budu vydělávat 25 000,- měsíčně a partner 50 000,- porodné potřebovat nebudu a půjdu hned po 6nedělí do práce. To si budu moci dovolit chůvu. Teď kdybych chtěla jít po 6nedělí do práce, tak si vydělám 8 000 až 10 000,- a to jestli mě ještě někdo vůbec vezme. Tento stát chce zničit střední vrstvu. Ti co májí moc tak těm přidájí a kdo mají málo tak těm ještě uberou. Tento stát šetří na nesprávných místech. Nejvíc na to doplatí obyčejní lidé. Stát bude zadlužený pořád stejně a bude se to stupňovat. To co ušetří si rozdělí mezi sebou a dluh poroste a poroste. Kdo si myslí, že to bude jinak je bláhový.

(12. 06. 2010 18:03)

dzurbas:

(12. 06. 2010 18:06)

gogo:Naprosto souhlasím !

(12. 06. 2010 18:32)

Shelby16:pro bílé není porodné motivací na pořízení dítěte, i když mají často hluboko taky do kapsy. Bílí většinou makají za minimální mzdu, tak jako já. Jsem prodavačka za nízkou mzdu. To co vydělám mi stačí jen na nejzákladnější potraviny nutné k přežití člověka, ale lepší brát 7.000,- Kč jako prodavačka než jít na sociálku za 2.500,- Kč, to bych mohla bydlet rovnou po mostem.

(12. 06. 2010 17:57)

dzurbas:

(12. 06. 2010 18:06)

baracudas:Máte pravdu, pro normálně smýšlejícího člověka není porodné motivací k pořízení miminka, ale dostat 13000 a nedostat, to pocítí každý. Taky nevydělávám něko­lika­dese­titi­síco­vé částky a zvláště pro vás, pravonici za 7000 by 13000 porodného mělo znamenat velkou výpomoc do začátku.

(12. 06. 2010 18:14)

gogo:Přesně tak...

(12. 06. 2010 18:31)

setug:Ale situaci paní nory přece jednorázové porodné nevyřeší. To by se právě mělo řešit jinak.

(12. 06. 2010 18:35)

lenickapopelka:Já si mysli,že se šetří na nesprávném místě.Na děti je potřeba hodně peněz a ne každý je má.V dnešní době třeba z platu 10000,- měsíčně se toho moc našetřit nedá.A co pak maj ty lidi dělat.Nemít děti?To je nespravedlivý.Už tech 7600,- nestačí ani na nájem.A to nemluvim o jídle,oblečení a normálních lidských potřebách.Jim se to mluví když berou to co berou.A zrovna speciálně na věcech pro děti se pěkně vydělává.Já si myslim,že ty sociální dávky by měly zůstat.Porodný až tak nutný neni i když je fakt,že potěší.Ale těch 7600,-bych nesnižovala.To neni dobrý.

(12. 06. 2010 17:53)

ines:ze nasi politici ctou prispevky a premysleji nad nema.konecne nekdo pochopil ze porodne je nesmysl.kdo chce mit deti bude je mit bez porodneho.pridavky na deti?ne ne ne ,ale dat ty penize nejchudsim co maji deti a neuzivi je ano.pridavky dat tem co jsou na zivotnim minimu a pomahat tem.zatim stat to resi tak ze rodine odebere deti do domovu a stoji je to hodne a to jen proto ze je to chudobna rodina co nema na bydleni atd tam zacit pomahat.proc dostavaji rodice co maji nadprumerne platy statni davky?jsem pro zruseni vseho a jsem proto aby se pomahalo jen chudobnym a nebrali jim deti do domovu.kdyz jim zacne stat tem chudobnym pomahat usetri statisice za decke domovy.

(12. 06. 2010 17:38)

setug:Jsem také pro takové řešení, jenže... to by dalo moc práce vymyslet sociální síť, navíc by se na to nasadilo zase spousta nových účředníků a vlastně by se nic neušetřilo.

(12. 06. 2010 17:44)

setug:Děti do domovů se berou hlavně z problematických rodin, kde rodiče všechny dávky propijí a prohulí a to obě skupiny. Takže dětem je v domově asi o hodně lépe.

(12. 06. 2010 17:45)

anka:....

(12. 06. 2010 17:47)

tijekwonborovy:na čtvrté a další dítě, jako to mají na Slovensku! První dvě 100%, třetí 50% (a to podpora jen v možností snížení daňového základu ze mzdy u výdělečně činných osob) a u dalších děí už nic! Kdo si dokáže narodit víc dětí, tak je asi natolik zodpovědný a taky na to má, aby si je uživil a ne aby si z toho udělal výdělečnou činnost a nemusel po zbytek života pracovat, protože ho živí stát!

(12. 06. 2010 17:26)

ales1:ještěže nemůžou stávkovat.
Ale jak můžou tady ty samý týpci, co nadávají na cikány nadávat, že bude konec porodného? Tak co vlastně chcete, remcalové?
Nikde na světě nemají rodiče tak dlouho placenou dovolenou, když mají vyšší částky, tak jen několik týdnů. Tady je matka doma čtyři roky, za tu dobu by stihla vystudovat vejšku a napsat Vojnu a mír. Kdyby raději nečuměla na seriály, nechodila do fitka a pak na Uřad práce, že nemůže sehnat job.

(12. 06. 2010 17:23)

tijekwonborovy:Tady u nás žijí tři romské sestry a s jedním romem mají už 18 méně či více handycapovaných "dzeti"! Takže další adepti na doživotní invalidní důchod! A to ne jen tak, že by se postupně zamiloval do každé z nich. On to sází průběžně na přeskáčku do všech tří!! Našince by už zavřeli za bigamii!

(12. 06. 2010 17:36)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy