DISKUSE K ČLÁNKU

anka:je mi lito, ze jste samozivitelka se zdravotnimi problemy a dvemi detmi v podnajmu = a pro takoveto socialni pripady stat zarucuje zivotni minimum ( anebo by mel) a to je naprosto v poradku.......ale za to, ze mate dve deti a otec na ne neplati - prece nemuze stat, ani za vase zdravotni problemy.....tak proc nejste vdecna, a to minimum co dosta­vate­....­..po­kud nepracujete, davky za leky byste mela byt schopna odecist z dani ....a jidlo...to se bude zdrazovat porad....i najem....tak se tomu deje vsude a je s tim treba pocitat...

(12. 06. 2010 19:41)

hela12345:to se tak snadno říká....asi nejste v těžké životní situaci... jo,stát za to nemůže,když se otec zachová špatně a uteče od rodiny,výživné neplatí, stát nemůže za naše zdravotní problémy, tak si prostě chcípněte,my za to nemůžeme.

(12. 06. 2010 21:40)

a5a5:Ano to bych udělala i já aby poznali jaké to je obrácet každou korunu než si něco koupi..Oni maji na léky na vše......kdybych to věděla jak to bude za 20 let nikdy bych klíče nezvedala!!!!!

(12. 06. 2010 19:16)

anka:vy byste volila bolsevicky system kvuli socialnim vyhodam???

(12. 06. 2010 19:34)

zkrat: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(12. 06. 2010 18:20)

setug:zkrate to nevzdahujte hned na sebe. Psala jsem všeobecně o většině. V některém příspevku níže píši, že lidem, kteří opravdu nemohou pracovat by se mělo přidat. Ale to by právě musela být perfektní sociální síť, což nikdy u nás nebude. Vždy si chytráci poradí.Já jsem pro, aby se porodné zrušilo, nebo alespoň snížilo a rovněž se to řešilo případ od případu. Já pracuji ve zdravotnictví a region skoro nejzápadnější.

(12. 06. 2010 18:29)

anka:- kdyz pracovat chcete a uz rok se vam to nedari.....treba je spatny vas postup jak shanite praci? Treba si vyhlednete misto v urade, kde byste rad pracoval a poslete jim zivotopis. Pravdepodobne vam ani neodpovi....Ale vy parkrat s odstupem casu zavolate, jestli dostali vas zivotopis a jestli se situace nezmenila....Pak se jim nabidnete, ze byste chtel pro ne pracovat zadarmo - a verim, ze pokud budou po case videt, ze jste pracovity, sympaticky - ze kdyz nebudou moci vas prijmout, ze vam urcite dopomuzou k mistu jinde....

.....anebo si vemte takovy, kurz....ktery by vas docela bavil a uzivil....treba si vemte kurz masera - a masirujte pak lidi na zivnostensky list...

- Ani muj prispevek nebyl myslen osobne - ale ptal jste se, jestli bychom vzali praci za 6tisic.....tak jsem vam odpovedela....

(12. 06. 2010 19:10)

znojmacka:anka.. nabídka práce zadarmo promiň, ale ty ses snad zbláznila za 1) legální cestou, pokud bude někdo evidovanej na pracáku a někdo ho chytí v nějaký práci, tak dostanou flastr všichni- i když by to byla práce zadara, tak je to černota, to by moh říct každej- já tu dělám zadarmo a přitom brát bokem, že.. je to nelegální a ještě k tomu ve státní správě, to bych chtěla vidět, jak by si to riskli..) a za 2) u soukr. subjektů nabídni dělat zadarmo.. a třeba 3 měs, jako ve zk. době.. a po 3 měs., pokud vydržíš "nepapat", tak ve většině případů uvidíš pak večer taky zlatý prasátko- a bez vánoc.. to je pěkná bl.bost, co jsi napsala a ještě větší utopie, než že si zkrat sežene dobře plac. práci..

(12. 06. 2010 20:16)

anka:- osobne znam nekolik lidi, kteri si takhle nasli prvni praci ( brali podporu - a misto toho sli pracovat zadarmo do velkeho podniku)-legalne - ne k malymu soukrominkovi .....a vsude ocenili jejich pracovitost, nekde jim po 3 mesicich dokazali najit praci v jinem oddeleni, jinde, kde to nebylo mozne, jim pomohli najit praci u doda­vate­lu..­....­.Oni nepracovali zadarmo - brali podporu v neza­mestnos­ti..­....A to, ze vam to pripada nemozne...neznamena jeste, ze to nejde....

(12. 06. 2010 20:25)

anka:mezi nami - zacinali vsichni s minimalnim platem......po case se z jedne stala vedouci oddeleni - protoze to byla holka sikovna a pracovita....a to mela doma 3 lete dite....

(12. 06. 2010 20:27)

anka:- osobne znam nekolik lidi, kteri si takhle nasli prvni praci ( brali podporu - a misto toho sli pracovat zadarmo do velkeho podniku)-legalne - ne k malymu soukrominkovi .....a vsude ocenili jejich pracovitost, nekde jim po 3 mesicich dokazali najit praci v jinem oddeleni, jinde, kde to nebylo mozne, jim pomohli najit praci u doda­vate­lu..­....­.Oni nepracovali zadarmo - brali podporu v neza­mestnos­ti..­....A to, ze vam to pripada nemozne...neznamena jeste, ze to nejde....

(12. 06. 2010 20:26)

znojmacka:no tak fajn, ale ti všichni, co teda makali zadara, byli nahlášeni na ÚP, tak makali nelegálně.. Tím, že někde děláš bez smlouvy, děláš načerno.. neodvádí se z toho státu daně ( i proto je určená základní mzda, aby každej nemoh říct- já dělám za 1 Kč, tak mi to zdaňte).. Chápeš, že to legální nebylo?? Navíc- pracák platí soc. zdr., a ne z dobrý vůle, ale proto, že to za nezaměstnanýho neodvádí zaměstnavatel- když žádnýho nemá.. A že pracák bude dotovat někoho, kdo dělá u jinýho zadarmo?? Tak to je opravdu nemožný.. A když se na to příjde, tak vyškrt. z evidence, pokuta oběma, u zaměstnance ještě možná podmínka- skvělej posudek do dalšího zaměstnání.. Navíc- je dost možný, že by musel vracet i to, co pobíral, třeba toho půl roku zpětne..

(12. 06. 2010 20:59)

hela12345:To jsou teda nesmysly, i v dobré víře někomu pora­dit.­....­....mož­ná ten rekvalifikační kurz,to by šlo. Práce na černo - S tou prací zadarmo, mě už stačí,když chce zaměstnavatel práci přesčas,ale zaplatit,to ne. A že by to ocenil, jako že je zaměstnanec pracovitý a měl ho radši a byl aspoň milý

(12. 06. 2010 21:47)

panalev:Víte kolik je dneska masírů kosmetiček, prodejců kosmetiky, tak všelijak se snaží hlavně nezaměstnaní a maminky na MD přivydělat, ale klientů ubývá a masérů přibývá, bohužel.

(13. 06. 2010 15:30)

evazv:Politici si neuvědomují, že ti, kteří pobírají rodičovkský příspěvek a porodné jsou v drtivé většině mladí lidé, kteří nemají tolik praxe, aby vydělávali tak bohatě jako naši politici. Je mi 26let, plánuji letos miminko. Studovala jsem do 24let a teprve dva roky vydělávám 13tisíc měsíčně.Nejdříve jsme se s manželem, který má plat 17tisíc rozhodli, že pro budoucí rodinu zajistíme bydlení.Stavíme tedy RD samozřejmě na hypotéku, protože není v našich silách a v našem věku tolik peněz vydělat. Mnoho párů zřejmě stejně a proto nechápu, jak si naši bezvadní politici představují, že máme založit rodinu. S měsíční splátkou 10tisíc, navíc přijdu o svůj plat,porodné nedostanu, a rodičovský příspěvek chtějí z ubohých 7600Kč snížit na necelých 6900kč. Přivedeme na svět další život, který musíme živit, protože sám to nezvládne, ale naše vláda mladé rodiny absolutně nepodporuje.Asi si představují, že budeme do 35let pracovat, vyděláme na dům, nebudeme mít splátky a až potom založíme rodinu, aby nás situace,kdy rodina bude bez jednoho příjmu nezaskočila. Nebo z čeho tedy máme uživit 3lidi? Z jednoho průměrného platu a skvělé sociální dávky? zajímalo by mě, jak si to politici představují!

(12. 06. 2010 18:20)

anka:nezlobte se, ale statu je uplne jedno, jestli jste vyso­kosko­lacka­....ne­bo delni­ce..­...Pr­acuje­te, vydelavate vice nez statem stanovene minimum, poridili jste si RD na hypoteku planujete miminko- a stezujete si, ze stat vam pomuze jen s 6900 misto 7600???? Ten stat by vam nemusel dat vubec nic, jelikoz nejste socialni pripad.........a pokud se vam zda, ze mate malo - muzete se oba s muzem snazit *** vic.

(12. 06. 2010 19:56)

hela12345:Myslím,že státu by nemělo být jedno,jak se tu mladým rodinám žije, děti jsou budoucnost. Problém je v tom,že matka na mateřské těžko může pracovat s malým dítětem,kdo by ho asi hlídal,jak si může přivydělávat. Také by se mu měla věnovat. Když už nemůže chodit do zaměstnání,tak se má pást? Vy asi děti nemáte co?

(12. 06. 2010 21:55)

setug:Za každé narozené dítě by rodiče mohli dostat až 20 tisíc korun místo dosavadních 13 tisíc, tak zní nový plán TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí, kteří jdou společně do voleb. Peníze by ale podle Miroslava Kalouska dostávali jen sociálně potřební a o výši částky by rozhodovaly obce.

(12. 06. 2010 18:14)

bustedka:Dobrý den,jsem studentka VŠ, předpokládejme že budoucí matka. S plány celkem souhlasím, můj hlas ve volbách přecejen tuto koalici podpořil. Musím se ale ohradit oproti plánům snížit platy státním zaměstnancům. Jak znám totiž politiky, tak neseberou jen peníze papalášům s enormními platy, ale i těm, co jsou na konci řetězce.
Žiju sama s matkou - státní úřednicí. Na katastrálním úřadě pracuje již 15 let a její plat činí 14000 hrubého. Snažím se sice s domácností vypomáhat brigádami, ale přece jenom elektrika, plyn, potraviny...to vše stojí peníze a upřímně nemohu si vzpomenout, kdy si mamka udělala naposledy radost.

Náš stát je zadlužen až po uši. To všichni víme, ale brát peníze těm, kteří mají málo už teď a žijí z výplaty do výplaty je nesmysl. Proč si politici nejdříve nezruší různé bonusy, slevy, příspěvky apod., když jejich plat bez problémů zasponzoruje průměrný životní styl rodiny. Proč naše republika nakupuje stíhačky, které jsou pak k ničemu? Proč naše vládá pořádá nelogické akce? Proč se snaží naše republika vypadat tak jak nevypadá?

Nejsem naivní a nevěřím, že volby a změna hlavních osob v naší republice něčemu radikálně pomůže. I mladá krev pozná chuť peněz, výhod a luxusu. Ale čeho je moc, toho je příliš.

Existuje ale vůbec nějaká možnost jak nezruinovat větší část normálních lidí a přesto se pomalu ale jistě dostávat z dluhů?

(12. 06. 2010 18:12)

setug:Kdyby třeba propustili v armádě z Generálníhio štábu všechny důchodce s pemprskama, a že jich tam je, tak by se ušetřilo hodně milionů.

(12. 06. 2010 18:32)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy