DISKUSE K ČLÁNKU

Jan Szamaránszký:jsem z karvinska , taky jsem hledal praci pres 3mesice , mam maturu a vsude me nechteli :-/ je to hold tak , kazdy odtud sel do hyundaie , sikana jak cyp ale makat se musi bo tu proste prace neni a to za 12cisteho

(12. 06. 2010 17:03)

setug:12 tisíc čistéého je málo? Hmm to nemá většina dlchodců. Neargumentuje, že staří nic moc nepotřebují. Nakonec teď máte 12 tisíc, časem se vše může zlepšit a naskytne se lepší práce. Jste mladý, máte život před sebou. A život přináší všelijaká překvapení.

(12. 06. 2010 17:17)

anka:prave....ze ja jsem si tou praxi prosla..proto nehovorim jako teoretik, ale poukazuji na to, ....ze na kazdy problem je tu reseni....jen neni jednoduche ho nalezt...

-Mám střední školu,ale nepovyšuju se tím -> nechapu proc by jste se mel povysovat....mit stredni skolu....jakekoliv vzdelani....jeste nedava zadne zaruky

-nemůžu práci sehnat rok,nanejvýš zaměstnání za 6.000 čistýho,vám by to na živobytí stačilo? -> V prvni rade bych tu praci za 6 tisic cisteho vzala bez rozmysleni. Lepsi delat za 6 tisic nez brat podporu od statu.....Pak co dal, 6 tisic neni moc....takze bych to resila ruzne - podle toho jake jsou vase dalsi schopnosti.....bud bych si k tomu nasla druhou praci, aby se mi zvysil prijem......anebo bych se necim vyucila.....a pak se stala zivnos­tnikem­....a­nebo bych sla delat na stavbu, jelikoz stavbare vsude potrebuji.....anebo bych si doplnila vzdelani a stala se treba it odbornikem, protoze ty praci sezenou a navic je dobre place­na..­....­...Pa­ne..­.moz­nosti je tu dost....a je jen na vas, jakou si vyberete......Ale sezenim u pocitace a nadavanim na pomery, zatimco je jeden na podpore - se jeste nikdy nic nevyresilo....

(12. 06. 2010 17:04)

setug:anko máš mé sympatie, mám stejný názor. Byla jsem tak vychovaná od svých rodičů. Po mateřské jsem hned jak to šlo mazala do práce a byla jsem ráda za každou korunu, která znamenala vylepšení rodinného rozpočtu.

(12. 06. 2010 17:12)

anka:dekuji... zajime je, ze je tu prispevek od tebe.....ale uz ne od zkrata..

(12. 06. 2010 17:22)

217radi:Divim se divim, cim vice hodin stravim v praci-tim mene casu mam na vychovu deti!
To jako dodat k argumentu- jit jeste na vedlejsi vydelek!
Vychova je ten nejvaznejsi zaklad,ktery jsme obdrzeli kazdy z nas od nasich rodicu!!! A nad to neni!!
Veskere tyto pridavky bych dala asi tak, jak to delaji v Nemecku:
Porodne plne pouze u tech kdo plati dane- u 1.decka plne a u kzadeho dalsiho decka se to snizuje, od 5 uz nic,Porodne se tady dava na vybaveni pro dite, obleceni,kocarek atd.... To neni pro fitka,ci na zimni gumy!
Kdo dostava socialni pomoc, tomu se zapocitava pridavek na deti na soc.pomoc- tim padem skoro nic, a od 5 deti se jedna o soc.pripady a ty pravo na pridavek nemaji, a kdyz -tak pouze tehdy kdyz jeden z rodicu dela!!!
Mame tady i doplnovani pomoci , kdyz matka ci otec maji tak nizky vydelek ale zakone se musi venovat peci deti ci mladistvych,pteprve po te je zagarantovana dalsi pomoc, at se je jekehokoliv puvdu! Hlavne zije a plati dane v NSR.
Nebylo by to mozne i u nas!!!!

(12. 06. 2010 18:31)

setug:v domě bydlela žena, která byla 15 let doma a brala příspěvek na péči o osobu blízkou. Dceru, která trpěla ekzémeme. Měla známé na dobrých mítsech. Když jsem viděla v TV ty matky, které mají doma ležící děti a vyprávějí jak horko těřko dostanou nějakopu koronu ze sociálky tak se mně otevírala kudla v kapse.Takže řešenmí, že všem, plošně uberou si myslím je dobré. pak ať si ti oppravdu chudáci žádají o příspěvky, ale měl by o nich rohodovat někdo neúplatný.

(12. 06. 2010 16:43)

krakonos500: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(12. 06. 2010 16:54)

setug:Také nevěřím v neúplatnost, ale sakra tak a´t s ním ti dřeváci n+ěco dělají a jen neslibují.
Víte co mně ještě pije krev. Invalidní důchodci pěkně chodí do práce. Mám kolem sebe hodně invalidních důchodců " na hlavu", to prý se nesnadněji získá inv. důchod. Když ho dostanou chodí dál do práce. A invalidé na vozíčku, nebo ležící ti živoří za pár korun. Jak je tohle možné, to netuším. Ať to udělají, nemůžeš si chodit přivydělávat, dopstaneš dávky, aby jsi neživořil. jenže to je asi v našem astátě utopie.

(12. 06. 2010 16:57)

(12. 06. 2010 17:00)

Jan Szamaránszký:aspon uvidime jak ted klesne porodnost a kazdy se bude divit jakto hlavne at stat zas znici nakou zakazku za nekolik miliard € ! proc nedat porodne limit , staci 2x pro kazdou zenu a je to!

(12. 06. 2010 16:40)

gebpali:K tomu se dá říct jediné - NO KONEČNĚ.

Nejde přeci o kvantitu, ale kvalitiu. Pokud má někdo hodně dětí, které nevychová a živí je stát, pak nechápu k čemu nám v budoucnosti budou. A to se nechci dotknout těch vyjímek. Ale konečně porodné pryč.

(12. 06. 2010 16:07)

(12. 06. 2010 16:17)

anka:-pane krakonos...tento vas prispevek nijak nesouvisi s danym tematem a navic tu urazite nekoho....jenom proto....ze ma jiny nazor nez ten vas

(12. 06. 2010 16:23)

gogo:Pan krakonoš si jen ulevil. Já ho plně chápu. Často mám také co dělat abych se udržel a neřekl naplno co si myslím.. Vy jste paní anko jen v roli vzdáleného diváka, kdežto pan krakonoš a já v tomto hnoji žijeme. A v tom je sakramentský rozdíl ...

(12. 06. 2010 16:31)

setug:gogo, jak si vždy vážím Vašich názorů, tak ten tokrát nesouhlasím.

(12. 06. 2010 16:37)

anka:ano....ale prave proto, ze to vidim z jineho uhlu.....tak mam jine nazory. zkusennosti a mohu srov­navat­...ne­rikam, ze muj nazor je lepsi....rikam jen, ze na kazdy problem je v zivote reseni....a ze za reseni problemu musime vzit sami zodpovednost a necekat na to, kolik nam stat da....ci neda....

(12. 06. 2010 16:45)

(12. 06. 2010 16:32)

setug:Krakonoši, ono tehdy moc těch výhod nebylo. Rudoši nebyli tak štědří, jen se poptejte rodičů. Navíc, Vy dneska nemáte doktora zadarmo? Máte, zaplatíte pouze 30 kaček poplatek.

(12. 06. 2010 16:36)

(12. 06. 2010 16:59)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy