DISKUSE K ČLÁNKU

znojmacka:víte, co jsou to přídavky na děti? Přídavky na děti v souč. době padnou jen tam, kde je nižší příjem rodiny, než stanovený minimum. 4-členná rodina asi kolem 10.400/ měsič­ně..Ro­dičov­skej příspěvek je- ( jak tomu někdo říká nesprávně mateřská- pobírá rodič na mat. dovolený).. Tzn.- děti do 4 let věku- podle zvolenýho typu vícerychlostní MD. Snad mi nechcete tvrdit, že by rodič, kterej je doma s dítětem neměl dostat nic a nebo jen něco- pokud je jejich shrnutej příjem celkem kolem 10 tis. měsíčně??

(12. 06. 2010 16:32)

anka:.....mozna si nerozumime....ja mela na mysli, ze stat by mel prispivat na deti pouze tam, kde je prijem rodicu nizsi nez statem stanovene minimum...

Rodic, kde rodina ma prijem vetsi jak minimum - by odstatu nemel dostavat nic.....rodic, ktery pracoval a ma dite....by mel dostavat materskou z podniku, kde pracoval.....

(12. 06. 2010 16:53)

znojmacka:anka, jasně že si nerozumíme.. protože soc. přídavky na děti jsou opravdu jen pokud žije rodina na hranici živ. minima.. Každá rodina na přídavky nedosáhne- a to díkybohu, protože při těch kritériích, aby na to měli nárok to znamená, že nežijou, ani nepřežívají, ale pomalu umírají.. ( hlady).. neboť za 2800 na osobu ( myslím že tak nějak je živ. min.) na měsíc se nedá najíst a ještě bydlet a třeba svítit a mít vodu.. To jsou soc. příd.. No a rodičák- to je peněžitá pomoc v mateřství- ale tu chtějí taky sejmout o skoro 700, takže je jedno, o kterej přídavek se tu dohadujeme, protože to stejně sundají všechno. Na rodiny s dětma by se sahat nemělo, to je můj názor. A když už, tak po kriminálnících, šlapkách a tunelářích, samozř. i poslancích.. Skupiny s dětma až jako poslední ( nevyhnutelnou možnost).

(12. 06. 2010 17:18)

setug:znojmačko, víte co je i mezi bílými těch mazaných? Hodně, hodně moc. Takže ten návrh určitě není až takm od věci.

(12. 06. 2010 17:29)

znojmacka:setug, ten návrh je úplně mimo. Pokud jde o tu mazanost, ať už bílou nebo jinou, tak pokud by se porodný omezilo nanejvýš na 2 děti, tak je dostanou všichni jenom za 2 děti. Pravda, ono mít v dnešní době 2 děti, začíná být taky pomalu raritou , ale myslím, že to jako maximum pro porodný nezavání nějakou mazaností. 2x a dost by zkrátka stačilo.

(12. 06. 2010 18:19)

gebpali:

(12. 06. 2010 16:15)

radan65:fakt pekne slunicko sviti venku voni sladke a stavnate leto plne vzrusujicich zazitku Voda plaze zmrzlina krasny holky kina divadla a dobrodruzstvi na vandru ci vode Tak se lidicky bavte Su-lci z koalice s.r.o. muzou makat jak barevny a stejne to lepsi nebude kdyz to berou za spatny konec ne?

(12. 06. 2010 15:34)

kokpit:Možná nepatříš k žádné, jak říkáš, menšině, ale česky rozhodně také neumíš..Že by tu opět vystrčil růžky malý český xenofob?
Ten, kdo si pořídí děti kvůli porodnému a navíc se spoléhá, že ho socialní dávky zajistí je přinejmenším hlupák.
Žijeme v otevřené Evropě, když se ti nelíbí tady, můžeš odejít jinam, kde je socialní politika pro tebe sympa­tičtěj­ší..­.Sta­čí k tomu mít pár odpracovaných let v nějaké zemi EU

(12. 06. 2010 15:33)

anka:

(12. 06. 2010 15:38)

anka:

(12. 06. 2010 15:38)

gogo:Na pohled jak prosté milý Watsone... Ale Tvá rada je dobrá pouze pro svobodné. Pokud máš ženu a děti, je to již o něčem jiném... Ve třicátých letech odcházeli nezaměstnaní lidé od nás za prací do Ameriky. Doporučuješ nám učinit taktéž ?

(12. 06. 2010 15:54)

kokpit:Já sama živím tři děti a nemusela jsem odjíždět do Ameriky...Stačilo přes hranice k obsousedům...

(12. 06. 2010 16:01)

hela12345:Dobrá rada,vycestovat za prací,ale musíte si uvědomit,že to asi nemůže udělat každý, kdo by tu asi zůstal,že?? Pro celou Českou republiku se asi v zahraničí práce nenajde

(12. 06. 2010 16:10)

anka:ja si nemyslim, ze to pani kokpit radi kazdemu....jen rika, ze sama byla zodpovedna za situaci svych deti a postarala se.......mohla svou situaci vyresit ruzne.....ale vybrala si toto reseni....a misto, abys te ji pochvali za odvahu....tak jen kritizujete...

(12. 06. 2010 16:16)

kokpit:Ale konkrétně si stěžuješ Ty...Vidím, že jseš přesně ten týpek, který si jen stěžuje a hledá výmluvy proč přesně tohle nebo tamto nejde...Pro celou Republiku jistě ne, ale celá Republika není nespokojena..

(12. 06. 2010 16:17)

gogo:To Vás sice šlechtí, ale není to obecný návod k řešení problémů statisíců našich občanů proboha ... A navíc - to štěstí, které nyní možná máte, Vás může velice rychle opustit. A to víte velice dobře...

(12. 06. 2010 16:19)

kokpit:Pro každého je asi štěstí něco jiného..může, to vím velice dobře, navíc obor v kterém pracuji mi to ukazuje prakticky denně. Ale pro mne je štěstí to, že moje děti jsou zdravé a spokojené a až v druhé řadě, že dělám práci, která mne baví a za slušný peníz...ale na začátku to rozhodně nebylo lehké

(12. 06. 2010 16:34)

hela12345:to je myslím přesné

(12. 06. 2010 16:34)

znojmacka:nojo, tak dřív se utíkalo z politických důvodů, teď se bude utíkat z ekonomických důvodů.. Tak to je fakt změna k lepšímu.

(12. 06. 2010 17:26)

dadaf:šetření ano ale snad od hora ,když nebudeme pořad zvišovat vojaky v misích tak nemusíme brat mladým socialní dávky děti snad potřebujeme nebo se z naši země stane země ruzných menšin a ty tedy pracovat jistě nebudou . tak otevřte oči nebo za par let nebudem umět česky. dadaf

(12. 06. 2010 15:09)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy