DISKUSE K ČLÁNKU

soica.flatulescu:Když jste vše tak dokonale věděl,tak proč jste se ptal na rozdíly v německých platech a důchodech? Jistě,40 let v sovětském područí zanechalo stopy nejenom v ekonomice,ale i v mentalitě lidí. Ale sotva můžete popřít,že NDR nemělo svého času vyšší životní úroveň než ČSSR,přestože Sovětský svaz dusil NDR ještě více než ČSSR,neboť to pro něj byla dobytá země. Samozřejmě,byly excesy jako 15let čekání na trabanta,20 let čekání na škodovku nebo ještě více omezená možnost cestování na Západ,nebo produkce výrobků,na kterých soudruzi z NDR udělali chybu ,ale celkově vzato byla v NDR životní úroveň vyšší než u nás. Jenže svoji životní úroveň východní Němci nepoměřovali s námi,ale s NSR. Do nových spolkových zemí německé vlády napumpovaly miliardy,ale to se zúročí až za mnoho let.Co se totiž 40 let mrzačilo,se bude minimálně jednou tak dlouho napravovat. Ale jak jsem už podotkl,celá záležitost je nesmírně složitá,už i proto,že obdobná situace nemá ve světě obdoby.

(24. 10. 2010 19:07)

ambree:Redaktoři, jak říkal Zemna, jsou žumpa a má pravdu, stačí si přečíst tento titulek.

(24. 10. 2010 18:34)

zkrat: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(24. 10. 2010 18:07)

simamach:To teda. já už ho tady pozoruju delší dobu a mám chvílema dost..

(24. 10. 2010 18:22)

ales1:vy jste si jistý, že by si to doma nedovolil? Tak to klobouk dolů, Německo znám velmi dobře, ale na to, abych věděl o všech podnicích v té veliké, lidnaté zemi, to tedy ani omylem.

(24. 10. 2010 13:57)

soica.flatulescu:Pane,Vy máte zcela nepochybně potíže s porozuměním psanému textu. Já přece nepsal,že vím o všech podnicích v Německu. Pouze jsem napsal,že německý šéf by si nedovolil k německému zaměstnanci to,co v ČR k zaměstnanci českému,a pokud přece jen,měl by z ostudy kabát. Toť vše. Jinak nijak netoužím mít za každou cenu poslední slovo jako Vy, ale na ten Váš zavádějící výrok se nešlo neozvat. Také jsem si nevšiml,že by Vám zde někdo níž dával za pravdu,to si jenom myslíte,jsa přesvědčen o vlastní neomylnosti. Nemohu se zbavit dojmu,že zde působíte nechtěně jako lidový bavič (tím Vás nemíním nikterak urazit). Ohlasy dalších účastníků diskuse tomu nasvědčují.

(24. 10. 2010 18:36)

ales1:no a já se ptal, jak víte, že by si to nějaký německý šéf k německému zaměstnanci nedovolil. To můžete vědět jedině, pokud znáte poměry ve všech německých podnicích v Německu.
Nerad mám poslední slovo, ale jak vidíte, nejsem já ten, kdo má problémy se čtením.
Ohlasy si užijte, konkrétně od těch dnešních vám rád přenechám.

(24. 10. 2010 20:56)

(24. 10. 2010 13:38)

ales1:jsem poctěn, že mám svého vlastního fízla. Už chápu tvou zuřivou obranu policajtů

(24. 10. 2010 13:54)

(24. 10. 2010 14:35)

(24. 10. 2010 14:38)

(24. 10. 2010 14:38)

(24. 10. 2010 15:13)

ales1:tak mne práce policajtů nijak nezajímá, stačí vidět výsledky. Ty jsou u pochůzkářů, které jsem konkrétně kritizoval, vidět dnes a denně. Vlastně vidět nikde nejsou O jiných policajtech jsem se nijak nezmiňoval.
Skutečně nechápu, proč ausgerechnet ty, který zde pliveš tu na otce ztracené dívky, onde na ostatní diskutéry atd. pečuješ o mé příspěvky. Nemusíš, neobjednal jsem si tě.
A ten komentátor níž...všimni si, že se hádal, ale posledním příspěvkem mi nakonec dal za pravdu, i když si to asi ani neuvědomil.

Raději se nezaplétej do debat s chytřejšími než jsi ty. Rád tvé výpady oželím.

(24. 10. 2010 14:48)

(24. 10. 2010 15:11)

simamach:Co kdyby jsi zvednul pr.del a šel těm "neschopným " policajtům jít pomoct hledat tu malou... Když jsi z Prahy. Je tam hodně dobrovolníků. jen ty kry,ple sedíš doma a kňáfáš na internetu.

(24. 10. 2010 17:15)

simamach:Ty si fandíš. a ty chytřejší lidé mají být jako ty? Ha ha ha . Nechtěj mě rozesmát

(24. 10. 2010 17:17)

soica.flatulescu:Pane,­mladýc­h,res­p.st­ředně­věkýc­h,zdra­vých lemplů a nemakačenků se ani v nejmenším nezastávám. Pokud poukazuji na neutěšenou situaci padesátníků z oborů jako jsou doly,hutě,sklárny atd.,není to v žádném případě samoúčelné. Podnikatelé i zaměstnanci se navzájem potřebují,vše je o slušnosti a neslušnosti,o nenažranosti jedněch a flákačství druhých. Lidé nad padesát, ale jistě i mladší by rádi přijali jakoukoli práci,která by je uživila (uznávám,že se vždy najdou lidé,kteří pracovat nikdy nemíní). Problém je v tom,že tady vás ta práce prostě neuživí. V zemích jako Němec­ko,Ra­kousko­,Fran­cie atd. můžete dělat sebeblbější práci,můžete dělat šatnářku v divadle stejně jako čistit WC v motorestu na dálnici nebo zametat chodníky,ale vyděláte si na důstojné živobytí,i když si nebudete moci nijak vysoko vyskakovat. O tom u nás nemůže být ani řeči. A porovnejte si přístup tamějších podnikatelů k zaměstnancům. Co si dovolí u nás,to je tam nemyslitelné - příkladů je známo bezpočet. Zatímco tam je pro zaměstnavatele zaměstnanec partnerem,u nás je jeho slouhou. A že odboráři nezaložili žádný podnik? Jejich úloha je prostě odlišná. Stejně tak nezaloží podnik např.vědec nebo vysokoškolský učitel, a jsou snad proto horší než podnikatelé?

(24. 10. 2010 10:47)

ales1:máte zajímavé představy o příjmech šatnářek v Německu) Možná byste pro začátek měl ( měla) definovat pojem důstojné živobytí.
A pokud se domníváte, že někde v Německu je zaměstnanec pro zaměstnavatele partnerem, tak se snad raději naučte německy a jeďte si to zkusit.
Prostě- nechci být nezdvořilý, ale zcela blábolíte, zřejmě z nějakých příruček.
Pro začátek doporučuji jet se podívat, jak maká pokladní v hypermarketu v Německu a zde, jak se chová, jak je upravená, jak vypadají obchody tam a zde ( což je dané pracovitostí a pečlivostí zaměstnanců, ničím jiným), jak mají zametené chodníky v Německu a jak vypadají tady.
Vaše poslední věta je naprostý nesmysl. Vědec ani vysokoškolský profesor nemluví podnikatelům do podnikání a neřve, že jsou to šizuňci a otrokáři. Pokud ano, tak je to zpravidla nějaký rudoch.

(24. 10. 2010 10:52)

komentator:Akes1 je buď málo informovaný (hloupý?), když nechápe, že v Německu jsou platy v průměru o 300-350% vyšší než v Česku. Přitom v Česku kolem miliónu lidí má hrubý plat kolem 15-16000 hrubého měsíčně. Copak s těmi penězi lze vyjít?
A co senioři. Skoro milion seniorů má důchod kolem 9000 korun měsíčně. S těmi penězi lze pouze živořit. Spousta seniorů nemá ani na pivo. V Německu jsou důchodyrovněž o 350% vyšší.
Přitom v Česku jsou ceny spousty zboží vyššínež v Německu. Ceny léků jsou v Česku 2-é nejvyšší v EU. cena elektřiny patří rovněž k nejvyšším.
Neinformovaný (hloupý?) nebo spíše demagogický ales1 by měl posuzovat fakta a neblábolit nesmysly!!

(24. 10. 2010 11:40)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy