DISKUSE K ČLÁNKU

gevi:Můžete vysvětlit čím to je, že v Německu a u nás jsou tak rozdílné platy a důchody? Kdy vznikl ten rozíl mezi životní úrovní u nás a třeba v Německu?

(24. 10. 2010 12:02)

soica.flatulescu:Věc se nedá vysvětlit několika větami,celá problematika je nesmírně složitá. Německo,i když prohrálo dvě světové války,je bohatá země,navíc veliká rozlohou i počtem obyvatel. Obyvatelstvo je z větší části pracovité, vzdělané a disciplinované. Zaměstnavatelé nebývají tak nenažraní a zaměstnanci se tolik neflákají. A pořádná práce dojde ocenění. Němci mají také velmi dobrou schopnost racionálního uvažování,nenajdete tam tolik neschopných nebo naopak všehoschopných šéfů jako u nás,nebo tolik zbytečných úřadů a institucí. A typicky česká vlas­tnos­t,vy­čura­nost,t­am není jako u nás ceněna,ale spíš odsuzována. Prostě když je potřeba,Němci, (ale i jiné národy) dokáží táhnout za jeden provaz,chudí i bohatí. A ne pár dní jako zde,ale i celá léta.

(24. 10. 2010 12:55)

gevi:Díky za vysvětlení, já jsem si myslel, že mi to vysvětlí komentátor. Ale dobře. Já hlupák jsem si myslel, že to je proto, že my jsme čtyřicet let doháněli a předháněli kapitalismus, až jsme se dostali hluboko pod západní státy. Protože i v bývalé NDR žili Němci a také zřejmě s těmi vlastnostmi, které jim přidělujete. A jak je teda možné, že země bývalé NDR jsou stále dost daleko za spolkovými zeměmi, které tvořily NSR? Přestože na východ byly nacpány biliony marek a miliardy eur. No ono to asi bude tím, že jsou dva druhy Němců. Jedni pracovití a druzí flákači. Jo asi to tak je.

(24. 10. 2010 18:27)

soica.flatulescu:Geehrter Herr,keinerfalls brauche ich Deutsch zu lernen,da diese Sprache meine Muttersprache ist. Und ueber Einkom­menver­hael­tnis­sen in Deutschland bin ich ganz gut informiert,*** koennen Sie mir glau­ben.­..Ano,­poklad­ní v hypermarketu vypadají trochu jinak než ty naše,ale také proto,že jejich příjmy jim umožní dovolit si lepší péči o sebe a o svůj zevnějšek. Ale jinak makají stejně jako ty naše. A pochybuji,že by si nějaký německý zaměstnavatel dovolil těmto ženám doporučit nosit v práci pamperskyaby nemusely chodit na WC, jako se to stalo před časem u nás. Z toho by byla taková aféra,že by pan podnikatel nebo manažer mohl chodit kanálama. Jinak vaše poslední věta mluví za vše. Podle Vás zřejmě každý,kdo není spokojen s poměry,které tu nastolila pravice, je rudoc­h,kve­rulan­t,flink a podezřelé inndividuum,že? Pojmy "slušná levice" a "slušná pravice" neznáte zřejmě ani z vypravování..

(24. 10. 2010 12:11)

ales1:jak jste informován to netuším, asi nic moc, ty pampersky doporučoval právě německý šéf a navíc to nebyly pampersky, ale doporučení, aby si menstruující zaměstnankyně zajistily, že nebudou odbíhat každých pět minut od kasy ( neboť děvčata se cestou stavovala i na cigárko a kus řeči) . Šílené, co?

(24. 10. 2010 12:23)

soica.flatulescu:Ano,vím,šéf byl Němec,ale doma by si to nedovolil.. Nechci se s Vámi donekonečna přít o nepodstatných věcech. Každý máme nepochybně na věci odlišný názor,což ale je jedině ku prospěchu věci. A taky máme každý jinou životní zkušenost. Stejnobarevné názory vedou dřív nebo později k totalitě,ať je její barva jakákoli.Rád se s Vámi setkám v další diskusi,pokud budete mít zájem. Věřím,že se na něčem třeba i shodneme,byť k tomu každý dospějeme jinou cestou. Přeji hezký den!

(24. 10. 2010 12:41)

hajabusa: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(24. 10. 2010 06:23)

husqarnowicz:Už to, prosím tě, nehul.

(24. 10. 2010 07:50)

montpelier:diskuze na novinky.cz ....k volbám...ti co zastávají oranžové jsou těžce v plucu, ti co zastávají modré a jim podobné v mínusu ....lidé vzpamatujte se prosím !

(24. 10. 2010 01:26)

husqarnowicz:...a jak se Vám to stalo??

(24. 10. 2010 07:51)

komentator:v komunálních a senátních volbách. Pro Véčkaře je to naproty debakl.
Bárta a John plánovali 5 míst pro Véčkaře v Senátu. Mají kulový.....
Bárta a John se kasali, že budou mít několik lidí v zastupitelstvu Prahy. A nemají nikoho.
Chtěli se rovněž prosadit v zastupitelstvech větších měst. V Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci Véčkaři nemají žádné městské zastupitele.
Véčkaři zhořeli jak fagule. Jsem zvědav jak budou Véčkaři tento svůj debakl vysvětlovat.
Debakl Véčkařů ve volbách do městských zastupitelstev a postup 1 Véčkaře do 2.kola senátních voleb naiva John hodnotil minulý týden jako úspěch. Co řekne John a co Bárta nyní?

(24. 10. 2010 01:19)

popka:VV nemají žádné zastupitele na pražském magistrátu kvůli volebnímu systému, který si ve svůj prospěch upravila ODS těsně před volbama. Jinak by VV měly 4 mandáty. To že neuspěli ve velkých městech je dáno neznámými kandidáty - za dva roky může být v krajských volbách všechno úplně jinak (už teď VV vyhráli např. v Litvínově).

(24. 10. 2010 10:43)

pacholek:Jsem taky moravák ale to červené myšlení na moravě mne šokuje, asi se budu stěhovat. Ta jižní morava přece nepatří komoušům proboha.

(24. 10. 2010 00:04)

gogo:Nepatří komoušům, ale již také ani Bohu.... Katolická církev a KDU s různými Čunky a Kalousky zklamalo i zaslepené voliče....

(24. 10. 2010 00:11)

montpelier:žiji střídavě v čr a v Indii ....páni, tady je sice bordel a naprostá zkorumpovanost, ale my ji silně doháníme a Škromach pupkem dopředu, aby nebyl pozadu

(24. 10. 2010 00:52)

montpelier:si postavím stan u Prahy a budu doufat, že mi nevyrazí bradavice, ban bůh na mě nezanevře, nezezelenám blbostí a nesrazí mě dinosaurus. ...souhlasím s Vámi

(24. 10. 2010 00:57)

komentator:Copak patří jižní Morava modrým strakám? Gaunerům jako je Julínek a jeho parta?

(24. 10. 2010 01:05)

mash:A oni na Moravě vyhráli komouši, nebo co? Vyhrála tam normální sociálně-demokratická strana, která vládne v mnoha zemích západní Evropy. Pokud jste ale imebecil, těžko s vámi diskutovat, že?

(24. 10. 2010 01:58)

husqarnowicz:

(24. 10. 2010 07:53)

karel128:A oni nejsou komouši...???, a jest-li jsou normální, to taky nevím a pochybuji vy dva /i husgarnowicz/" imebecilové " ......

(24. 10. 2010 08:19)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy