DISKUSE K ČLÁNKU

janka75:je vidět, že jste hodně inteligentní... máte opravdu věcné argumenty.... (týká se gebpati) a benitho - tleskám myslím, že po měsíci by vrátili vše nazpátek

(13. 06. 2010 22:30)

martinama:jsem rada ze se ozyvaji lide z vrstvy jako jsem ja, takze dite bude prezitek a budou na ne mit jen ti bohati, ale skromnemu cloveku kterych je tu vetsina na rozdil od bohatych a zaplati vetsinu na danich se dite proste nedopreje

(13. 06. 2010 12:40)

klara.navratilova22:Ať se jde Kalousek a spol vysr...Už teď mateřská stojí za nic a oni chtějí zrušit porodné?! Copak jim nedochází, že alespoň něco pomůžu maminkám!!! Už vidím jak by obyčejná poslankyně, která by brala to co mi obyčejní lidé, jak by vycházela s takouvou alužnou. Copak je ta vláda, tak natvrdlá a hloupá? Sedí tam jen samí pitomci.Doufám, že se nejdou alespoň nějací chytří lidé, kteří budou proti zrušení porodného.

(13. 06. 2010 12:29)

radmilietka:moje slova presne tak aspon nekdo normalni se tu najde

(13. 06. 2010 12:35)

miriam:Kláro, a co takhle místo nesystémového a jednorázového porodného zlepšit systém odpočtů z daní pracujícího rodiče, zajistit maminkám možnost návratu do práce po mateřské (tj.motivovat firmy, aby ženy s malými dětmi nabraly, poskytly zkrácený úvazek, aby existovalo dostatek školek... atd)? CO vyřeší jednorázový příspěvek, uživíte za porodné dítě až do svého nástupu do práce???
Patrně se považujete za chytrou, tak se nad tím, prosím, zkuste zamyslet.

(13. 06. 2010 14:04)

marcipa:rodičovská - tedy to, co dostávají maminky od 27.týdne - 26. týdnů je mateřská odvislá od platu maminky - docela pěkně rychle narostla, určitě minimálně kopírovala vývoj mezd. V roce 1995 jsem dostávala 2500 kč, nyní po 15 letech, je obvykle 7500. Jestli vám za 15 let trojnásobek připadá málo, tak fakt nevím,

(13. 06. 2010 15:31)

znojmacka:marcipa, tak když už dáváš do zlatýho rámečku, o kolik narostl rodičák , že dokonce TROJNÁSOBNĚ ,tak bys měla dát za rámeček i to, KOLIKANÁSOBNĚ se zvedly ceny všeho toho, co sis mohla pořídit v r. 95.. počínaje jídlem, ale i nájem, energie.. A včil mudruj, ten trojnásobek je fakt úchvatnej.. A víš, že kdysi jsi měla za 1 Kč 5 rohlíků??? A co máš dneska za korunu?? I ta bl.bá známka na dopis je desetinásobně dražší.. A tak je to se vším.

(13. 06. 2010 19:24)

janka75:znojmačko, souhlasím )))

(13. 06. 2010 22:32)

radmilietka:vemte platy poslancum aspon o polovinu a hned se uvydi kolik se tu objevy penez ze ano proc nemaji stejne zakony jako my proc maji plno veci zadarmo vsem stejne si myslim ne proc mame pykat my za jejich chyby jini lide chodi do prace od rana do vecera kazdy den prijdou zedreni jak blazen ryzkuji zivoty a berou myzernych 18000 a oni si sedi chlastaji a berou za to hrisne prachy proc zrovna setrit na detech potom si zase blbci budou stezovat na malou porodnost ze ano a kdo potom bude pracovat duchotci bo tu nebude nikdo mladsi

(13. 06. 2010 12:25)

miminecky1:TAk nevim jestli by pana Kalouska někdo volil, kdyby měl jako reklamu do voleb pro svou stranu : Volte Kalouska, Chce zrušit porodné ! Myslím si, že to hodně přehnal. Šetřit zrovna na maminkách s dětmi mi příjde dost nelidské. Maminka, která má malé děti, moc dobře ví, jak je těžké v dnešní době, když je vše tak drahé , dobře dítě zajistit a obstarat vše potřebné pro dítě. Porodné je dobrou berličkou pro matky, které musí kupovat pleny, oblečení, jídlo atd. Starost o dítě nekončí hned porodem,ale o dítě se rodiče starají celý život, tak proč jim , alespoň nemůžeme pomoci částkou porodného, mnohdy i za bolestný porod. kočárek dnes v průměru stojí 7 000,- korun, pleny 350,-, postýlka atd. Není v dnešní době nic tak levného , aby jim stát nemohl pomoci.přispět. Doufám, že tento návrh neprojde !!!

(13. 06. 2010 11:25)

gebpali:Lidé si berou na leasing auto, splátkový prodej na plazmovou televizi, potrebují mít hadříky od Gucciho, proč to nesměrovat jinudy. Chce dítě, kočárek na splátky, co si lidé zaplatí a musí na to dřít a kvůli tomu žít i skromně - jen toho si váží. A proč pořád berete do pusy pana Kalouska. Vždyť Vy jste možná zrovna případ, že kdyby vám vládnul večer Číňan, tak Vy máte ráno z vděčnosti šikmý oči.

(13. 06. 2010 11:29)

miminecky1:takhle nemohl reagovat člověk, který má děti, protože nic evidentně nepochopil a je mo ho vlastně i líto...

(13. 06. 2010 12:58)

gebpali:Mám dvě děti a už dospělé, nevychovávala mi je rodina (babičky a dědečkové), byli jednoduše příbuzní daleko, já ještě dálkově studoval a za vše těžce platil. Mě vás nemusí být líto. Mě je líto těch, kteří i lásku, vztah a početí přepočítávají na peníze. Vlastně vám nejde o dítě jako živou bytost, ale o produkt s jistým kapitálovým výnosem.

(13. 06. 2010 13:10)

benitho:myslím že tady nebylo řečeno že láska se za porodný kupuje jako rohlík, ale že situace je taková, že i při maximální šetrnosti nezbývá jaksi na potraviny,oblečení a zdravotní potřeby pro batole, z lásky se to dítě bohužel nenají a ani za stravenky nelze kočár zakoupit, teda ten který vydrží pohromadě déle jak dva roky

(13. 06. 2010 13:25)

krakonos500: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(13. 06. 2010 15:19)

(13. 06. 2010 15:18)

gebpali:jsem rád, že je tady tolik slušných lidí a souhlasí z ukončením vyplácení porodného. Děkuji.

(13. 06. 2010 11:13)

dedapetr51:nic proti,ale odebrat i výslužné policistům a dalším taky nedělají víc než co mají za povinost v zaměstnání.Jako jiní zaměstnanci a když se jim to nelíbí ať jdou dělat něco jiného.

(13. 06. 2010 14:36)

panalev:Nebo si toi běžte k polici zkusit, stále přibírají, hodně jich odchází a každý má přece možnost tu bezvadnou práci jít dělat, je to jedno z mála odvětví, kde je pořád nedostatek lidí.

(13. 06. 2010 15:18)

(13. 06. 2010 15:24)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy