DISKUSE K ČLÁNKU

antoniocosi:mne si neber do tlamy za mne žádné porodné nebylo...
Pokud bylo za Tebe, tak to bylo špatně

(16. 06. 2010 07:30)

gogo:To by jsi se musel narodit za první republiky .... A tak moudře zas nediskutuješ...

(16. 06. 2010 08:20)

krakonos500: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(16. 06. 2010 11:27)

nedevovai:Mě jenom zajímá ,kdy si pořádně snížej své přemrštěné platy.Porodné se vždycky dávalo a spoustě maminek opravdu pomohlo,páni politici z nás slušných občanů sedřoui jednou kůži.Dřu jak blbec ,nemánm nárok na žádné dávky, výplatu mám směšnou a sebrali mi i přídavky na děti,protože jsem měla o 80kč víc než bych měla mít.Teď chtěj sebrat i vdovské důchody ,opravdu nevím kam to v tomto státě ještě chtějí nechat dojít.

(15. 06. 2010 15:14)

1anicka:To fakt mi hlava nebere,je videt,ze pani polityci nevychovavaj potomky!!
Nestaci,ze na vicecata nedostavame ani korunu,ale jeste porodny!!
Ani jse nedivim,ze tu brzy zacne mezi lidska valka, uz to k tomu speje,kazdopadne preji hodne stesti budoucim maminkam a silu uzivit deti bez penes.Asi to dopadne jak s tim Indem-budeme ziveny ze vzduchu a ani toaletu nebudem potrebovat a pak zjistime,ze nebudem potrebovat nicccccc .

(15. 06. 2010 12:03)

johana:Nejsem si jista, zda politici začali na správné straně. Studentům, kteří je ve velké míře volili nasolí školné, mladá generace matek nedostane porodné - to není zrovna šťastný začátek.
Co se týče porodného, to bych nevyplácela při porodu čtvrtého a dalšího dítěte. To samé by platilo též na přídavky na děti - na tři a dost. Chce-li někdo více dětí, měl by si nejdříve ujastnit, jestli je schopný je SÁM bez pomoci státu taky uživit.

(15. 06. 2010 11:00)

1anicka:MILA JOHANO urcite mas v necem pravdu ale musim ti oponovat s tim uzivit deti bez pomoci statu,no nemyslis,ze stat nejak pomaha z vlastnich penez!!!vzdyt jsou to predevsim nase penize a za svuj zivot jsem jsi porodny zaplatila uz milionkrat.Vsak penez je dost podivej jse jen na ty platy politicke a manazerske TAM SETRIT MAJ A NE NA DETECH ono je snadsi okrast dite nez politikA!!!!!!!!!!

(15. 06. 2010 12:07)

arne127:zruší senát stejně je to k ničemu pouze banda flákačů a vyžírků tady by se ušetřilo dost.

(15. 06. 2010 08:57)

buduna:Dobrý den posílám Vám svůj názor na návrh politiků zrušit porodné.
#
# Jako matka třech dětí dnes již ve věku 12,6,a3roky vím jak náročné je děti
# vychovávat a dát jim to co potřebují.
# Pokud vím tak porodné se nevyplácí za narození dítěte ale placenty ze které se
# vyrábí celá řada léků a
# bez které by se tyto léky vyrobit nedaly.
# Tento zhruba půlkilový zázrak se nedá zatím získat jinou cestou než tak že se
# žena rozhodne mít dítě a za toto
# jí je vyplaceno porodné.
# Osobně si myslím,že žena která se rozhodne mít děti a touto formou vyrobit
# důležitou součást léků,které mnohdy pomáhají
# zachránit nebo zlepšit život jiných bere na sebe s každým dítětem a takto
# vyrobenou placentou nejen mnoho zdravotních
# rizik vůči svému zdraví ale i doživotní odpovědnost postarat se o své dítě či
# děti tak aby bylo/y co nejlépe zabezpečeno/y,
# a dostalo se mu/jim všeho co potřebují.
# Nyní čekám dalšího potomka je to čistě rozhodnutí mé a mého partnera a věřte
# tomu,že pokud projde zrušení porodného,
# tak placentu za kterou je tato částka matkám vyplácena osobně spláchnu do
# záchodu a nebo ji nechám budoucímu tchánovi,
# spálit v peci a všem ženám vřele doporučuji totéž.
# Klidně můžete tento můj názor otisknout slovo od slovo nebo mě citovat.
# S pozdravem Walichovská Veronika ,případné otázky zasílejte na
# email:­budu­na@sez­nam.cz
# PROSÍM POKUD MÚŽETE A CHCETE PŘIDEJTE SVÉ JMÉNO A POŠLETE CO NEJVÍCE LIDEM -NEDOPUSŤTE ABY SE POLITICI CHOVALI BEZOHLEDNĚ NEJEN K NASTÁVAJÍCÍM MATKÁM ALE I K NEMOCNÝM KTERÝM LÉKY VYROBENY Z PLACENTY VÝRAZNĚ OVLIVŇUJÍ ŽIVOT­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!
Jěště jednou děkuji všem kdo se připojí podpisem a přepošlou.

(15. 06. 2010 00:03)

cherrycola:Vážená paní, uvědomujete si, kde vlastně se tento náš stát nachází v současné době a kde se při vyplácení všech dávek a jiných podobných nesmyslů ocitnou Vaše dobrovolně porozené děti v období jejich dospělosti? Jsem matkou dvou dětí a jsem pro zrušení porodného. Moje děti jsou již téměř dospělé a i ony budou mít své potomky a budou se muset bez porodného obejít. Jsou vychovávány tak, že než se rozhodnou mít potomky, budou na tuto událost mít finance připravené a nebudou je požadovat od státu. A vzhledem k tomu, že jsme celá rodina dárci krve a placenty ZDARMA, ani by nás nenapadlo chtít něco za placentu. Proboha, kde to žijete? Myslela jsem, že prodávat orgány a součásti lidského těla je doménou obyvatel zemí třetího světa. Přeji Vám zdravé miminko a bezproblémový porod.

(15. 06. 2010 01:47)

cherrycola:Samozřejmě tam mělo být: "dárci krve a plazmy". Omlouvám se za nedopatření.

(15. 06. 2010 01:48)

1anicka:JE VYDET ZE JSI NEZIJETE SPATNE KAZDOPADNE AT TO PORODNE ZRUSEJ ALE AT NAROSTOU PLATY O TUTO CASTKU,NAJEM JE V TETO DOBE 11500 ZA 3KK PLATY JSOU 10 000 A KDE BEREME TEN ZBYTEK TO UZ NIKOHO NEZAJIMA

(15. 06. 2010 12:14)

cherrycola:Ve slově VIDĚT se píše měkké I. Možná, kdybyste se lépe učila a snažila se, mohla jste si dneska taky žít lépe. Proboha, žijete v Čechách, tak aspoň tu češtinu...

(15. 06. 2010 19:31)

gogo:Ale, ale .... podle í soudíte člověka ? To je smutné .... A Vy si myslíte že všichni, kteří ovládají pravopis mají zde dnes práci ? Všech 600.000 nezaměstnaných u nás je podle Vás pologramotných ? Važte si Vašeho momentálního a velice pomíjivého "štěstí" a nerouhejte se. Neb nevíte dne ani hodiny, kdy vše může být jinak....

(17. 06. 2010 16:02)

antoniocosi:hele Ty VYDĚT a kde to bydlíš, že máš nájem takovej ranec
asi u Paroubků na půdě ne ?

(16. 06. 2010 07:33)

gogo:V jaké situaci se tento stát nachází, všichni myslící občané vidí a vědí. Vědí také kdo je tím vinen.Proto s Vaším názorem naprosto nesouhlasím. Za to, že naši politici a jejich kamarádi si rozkradli tento stát žádná začínající rodina nemůže. Mladé rodiny jsou dnes nuceny se doživotně zadlužovat mj. pořízením bytu. Myslíte si že skutečně nikdo z nich ty peníze nepotřebuje ? Že každý rodí jen kvůli porodnému ? Myslíte si že díky této hyenistiscké politice nevymíráme ? Takže já se ptám Vás : Proboha, kde to žijete ?

(15. 06. 2010 12:56)

cherrycola:Milý gogo, začínající rodina má začínat ve chvíli, kdy na rodinu má a ne tak, že se pověsí na krk rodičům kvůli své vlastní nezodpovědnosti a ještě natáhne ruku směrem ke státu. To, že politici umožnili většinu státu rozkrást je pravda, nicméně nemáte náhodou pocit, že jsme jim to všichni dovolili? Teď nezbývá, než se uskromnit a já jsem na to dobře připravená, jelikož nejsem blázen, který by bezhlavě utrácel a například, jak jsem vyčetla zde níže v diskuzi dával za kočárek více než dvacet tisíc a podobně, ale peníze jsem si raději uspořila na horší časy. Teď se mi to vyplatí. Nejvíce křičí ti, kteří mnohdy ani nešly k volbám, jak už to tak bývá, že? A jestli si myslíte, že populace českého národa se zvýší tím, že maminky budou brát porodné, tak jste hluboce na omylu. Doba je pohodlná a málokterá maminka je ochotná jít do práce, když je dítěti jeden rok, běhat do jeslí a pak se pořádně postarat o rodinu (tak jako tomu bývalo dříve a ne dneska fastfood a podobně - nehledě na to, že pro 4 uvaříte doma klidně za stovku, pokud zvolíte hotová jídla nebo polotovary, je to mnohem více). A že děti stojí peníze? No tak ať maminky pletou, šijou, ať se oblečení dědí a takhle bych mohla pokračovat. Nemám nic osobně proti Vám ani Vašemu názoru, ten respektuji - diskuse je od toho, aby se diskutovalo. Já jen prostě žasnu, když čtu tyhle všechny názory. Mám pocit, že kdyby dnešní mladí měli začínat v polovině osmdesátých let tak, jako jsem začínala já, tak by vymřeli. Nicméně každému, co jeho jest a pokud porodné zrušeno nebude, ať si ho maminky užijou. Pokud zrušeno bude, tak tleskám, protože každá koruna do státního rozpočtu dobrá a jednou nám za to naše děti poděkují. Ani naše babičky a dědové od státu nic nebrali a podívejte se, jaké nám vychovali kvalitní rodiče a co všechno dokázali vyrobit, opravit, zajistit a normálně se postarat. Já osobně jsem jako dítě vyrostla celkem v chudých poměrech a bylo to nejkrásnější období mého života. Vůbec si neuvědomuji, že bych nějak trpěl

(15. 06. 2010 19:27)

cherrycola:--- POKRAČOVÁNÍ --- trpěla tím, že nemám luxus. Takže možná je na čase přestat mladé rozmazlovat a prokázat jim službu tím, že je necháme se postarat se o sebe.

(15. 06. 2010 19:30)

gogo:začínající rodina má začínat ve chvíli, kdy na rodinu má .... Ano, to zní sice logicky, ale pokud by v tomto zbídačelém státě počli dítě všichni až tehdy až by na rodinu "měli", až by měli splacenou hypotéku na byt, až by měli našetřené peníze pro případ ztráty zaměstnání atd. tak by počali dítě až v padesáti, což u ženy je již pasé, nehledě na to, že by se začínající rodiče dostávali do věkového pásma prarodičů.... Což si u nás mohou dovolit pouze některé celebrity... A ta Vaše chudoba jistě cti netratí, ale vzít rodinám peníze jen proto, že si je někdo jiný beztrestně rozkradl mi připadá přinejmenším zvrhlé...

(16. 06. 2010 07:04)

kikina8544:Souhlasím s GOGO...napsal jste to naprosto přesně...tleskám...
Byt budeme s přítelem splácet ještě 27 let, polovině našich platů budeme ještě dlooouho děla PÁPÁ, já pracuji u soukromníka za minimální papírový plat, přítel ve státním sektoru, tudíž se těšíme na slibované desetiprocentní krácení platů, podotýkám ještě, že ani jeden z našich platů zdaleka nedosahuje údajného průměrného platu...miminko bychom si velice přáli...bohužel, prostě na něj nemáme....dokud bude fungovat vyplácení nesmyslných výdajů a zlatých padáků mezi naše politiky, senátory atd., nevím, proč by nemohl kousek ze státního rozpočtu putovat také maminkám, rozhodně to rozpočet nezachrání, ale jistě to potěší...

(16. 06. 2010 18:04)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy