DISKUSE K ČLÁNKU

bara:ahoj - jistě, za války, ale myšleno to bylo tak, že i tehdy je lidi uživili.
.
a jinde jsem psala o tom, že se rodí méně dětí ne kvůli tomu, že by je rodina neuživila, ale že se změnil nejen žebříček hodnot, kdy je prioritou např. kariéra, mateiální zajištění, užívání si života atd. atd...ne chudoba. Ono zase až tak nezáleží na tom, kolik bude mít dítě hraček a kam s ním budou jezdit na dovolenou, ale na té lásce - a takové dítě je šťastnější a vyrůstá z něj lepší člověk tam, kde je především láska..
Diskutovat o tom, jak se takové dítě cítí, když v 18ti nemá vlastní auto jako jiní, nebo zataralý mobil a podob. je zbytečné - to je ten konzumní způsob života. A těch 13 tisíc - je přesto investice do miminka, které nedostane maminka, ale v budoucnu se sníží zadlužení jejího dítěte...
.
já mám kopretinko stejně dojem, že toto opatření je namířeno nejvíc proti těm, kteří si z plození dětí udělali jakýsi byznys, aby získali nějaké peníze za porodné a pak ho za pár měsíců dali do opatrovnické péče jeho prarodičů, taky jsem o tom psala, jsou to dost časté případy...

(14. 06. 2010 08:45)

znojmacka:no, uživili.. ale dost často na hranici bídy. A konz. způsob života, v porovnání s dobou- v době války nebo poválečný době.. Tehdy ( ve válce, nebo po) rodina nevlastnila většinou auto, nejvýš tak kolo , Na vánoce dostali každej po pomeranči a hrsti ořechů. Děcka od 15 ( a i dřív), makaly a pomáhali živit rodinu. No a vidíš- zrovna u tebe jsem jinde četla, že jsi proti zaved. školnýho, aby studenti mohli jen studovat.. To je taky hodně konzumní, když to srovnáš s poválečným obdobím přece.. Navíc- není jim těch 15, ale víc.. Na vánoce taky určitě nedáváš po pomeranči no a co si budem povídat, za korunu nemáš hafo věcí, jako tehdy. Nemyslím si, že těch 13000 by většina rodin použila na dovolenou, když se jim narodí mimi. Mě už se porodný netýká ( asi ), já mám děti 2 a do třetího nepůjdu. Chtěla jsem děti ne pro porodný, ale protože jsem je chtěla. Nic to nemění na tom, že to i tak pomohlo a to na tom nejsme nějak bídně, ale na novej mobil nebo dovolenou jsem to nepoužila.. A že si myslím, že je na tom spousta lidí hůř, než já a do začátku to pomůže, nehledě na to, že se bude vše zdražovat! Nejde to srovnávat s tím, že pokud ve válce byl chleba běžná strava a sádlo vzácnost, že konzumní společnost dneska chce normální oběd a ne posolenej chleba a omašť. brambory- takhleš žili za války. A jestli se tak bude žít znova, tak věřím, že i ta válka bude znova. Nesouhlasím se zruš. porodnýho, nesouhlasím se sniž. rodič. příspěvku, zejména, když se bude zdražovat. A to ne kvůli cikánům, ale kvůli ostatním lidem- z kterých samozř. dostanou tímto víc, než rozdají cikánům, takže si nemyslím, že to je namířeno proti nim ( dá se to řešit i jinak, zejména to porodný). To s tou opatr. péčí je pravda, viděla jsem v Máte slovo.. ale když to nejde řešit černo- bílým zákonem, tak nejde řešit zruš. opatrovnictví.. nebo jde.. ale spousta dětí bude žít ještě dráž pro stát a pro sebe smutněji, v dětských domovech.

(14. 06. 2010 09:49)

namuza:znojmačko,mám stejný názor.Také by jsem byla pro zachování porodného 2x a dost.Mám hodně známých,kteří mají 1 dítě a zatím další neplánují.

(14. 06. 2010 16:42)

anelam:Ahoj baro i znojmačko-samo obě máte pravdu!porodné pomůže v začátcích,postýlka atd.ale je jistý věk kdy každá žena zatouží mít dítě aspoň jedno.ta se na porodné dívat nebude.Spíš je mně líto jedináčka,který po smrti rodičů nikoho nemá-proto jsem pro 2děti.A na ty by se měli brát přídavky i porodné jinak jako národ vymřeme.Ale dala bych je opravdu jen těm potřebným-co ani nedosáhnou na průměrný plat.Na 3.dítě a další bych nedávala nic.Víte jistě proč.Abych vám pravdu řekla tak jsem zhnusená celým vývojem v naší republice a je mně z toho smutno.Vám oběma přeji aby jste to vše co nás čeká zvládli a hlavně vaše děti čauky

(15. 06. 2010 10:05)

1anicka:BUDOU JSE RODIT,ALE NE CESKY!!!!!KAZDA NORMALNI RODINA KTERA JSI NEZIJE NAD STANDART ODJEDE DO PR....

(15. 06. 2010 12:20)

melinda:Naprosto souhlasím s Mateřídouškou, jen bych doplnila to školné. Studium na vysokých školách je finančně pro rodinu již teď velmi náročné a ještě k tomu školné? Bude prý studentům umožněno, aby si mohli vzít úvěr na zaplacení školného. A co po ukončení studií? Další úvěry na bydlení atd.? Jsem pro zavedení školného - ale pro všechny lidi s vysokoškolským vzděláním. Proč by každý vysokoškolák po ukončení vysoké školy a alespoň po 5 letech praxe neměl přispívat do školství měsíčně 1% ze svého platu? Vždyť i ti dříve narození studovali bez příspívání do našeho školství. To by byl jistě slušný finanční přínos pro zkvalitnění výuky na vysokých školách.

(13. 06. 2010 20:06)

bara:pro menšinové etnikum - porodit dítě, dostat 13 tisíc a po několika měsících prohlásit, že se nemůžou o něj starat a dítě začne vychovávat prarodič - dle zákona to je umožněno, samozřejmě ho má v pěstounské péči za 9 tisíc měsíčně..

(13. 06. 2010 19:51)

zkrat: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(13. 06. 2010 22:09)

bara:ano, mám stejný názor

(14. 06. 2010 08:54)

znojmacka:no jo, ale co s tím? Zrušit všechno pro všechny kvůli menšině? To není fér. Aby se zrušily dávky i normálním pěstounům, kt. děti vychovávají v rodině, místo aby ty děti byly v děcáku- kde to asi vyjde stát i dráž a kvantita převažuje nad kvalitou. Měly by se tedy taky zrušit invalidní důchody kvůli tomu, že menšina je často zneužívá? Takhle by to muselo být se vším a opravdu to nejde brát doslova černo-bíle, aby se svezli s tím všichni.

(14. 06. 2010 07:35)

bara:a to je právě znojmačko ono!! Když se zruší porodné a zvýší se mateřská (nebo alespoň už ji nebudou krátit jako nedávno!!), tak na tom etnikum, které si udělalo z plození dětí jakýsi byznys, nebude tak dobře - mateřská se odvíjí přeci od mzdy, kterou měla matka před porodem...
.
je pravda, dítě v děcáku stojí více než v pěstounské péči, ale zase - chtěla jsem jen tím říct, jak jsou jistí lidé "vyč.ůraní ), jak okamžitě přijdou na to, jak získat bezpracně peníze...atd.
.
invalidní důchody _ to je kapitola jiná.

(14. 06. 2010 08:53)

guleman: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(13. 06. 2010 17:15)

2.kure:Opravdu když si čtu tyto příspěvky nestačím se divit co s některých lidí vypadne. Nejsem pro zrušení porodného ale jsem pro jeho omezení. Odsouhlasila bych zákon že porodné bude vyplaceno pro nanejvíš 2 nebo 3 děti. Tím by skončilo jak tady píšete zvyšování počtu menšin. Myslím si že člověk dnešní doby stejně víc dětí nemá a když jo tak je to právě ta menšina co na dětech vydělává ta určitě 2 děti nemá. A proč by se mělo začít šetřit na obyčejných lidech. Proč nezačnou šetřit poslanci? Protože by z takového platu nevyžili a pak už by nechtěli rušit soc. dávky a porodné. Proč přizpívají na feťáky a ne na děti které vlastně jednou tomuto státu budou vydělávat prachy. Ten feťák jim ti peníze nevydělá. Tady by měli začít se snižováním a hlavně u sebe.

(13. 06. 2010 16:45)

krakonos500: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(13. 06. 2010 17:09)

anka:-setrit musime vsichni...takze jsem pro zruseni porodneho, protoze lide maji dite, protoze ho chteji......ale v prvnim pripade bych chtela slyset jake kroky vlada zavede na sve strane - treba inspekce vsech vladnich zakazek - jestli jsou opravdu vsechny nutne.....jestli odmena za ne je opravdu prime­rena­....­.pro­toze tam se rozhazuje uplne nejvice penez....

(13. 06. 2010 16:35)

materidouska:Ano, musím souhlasit, je takových možností, kde šetřit, např.razantní snížení platů našich vládnoucích na úroveň průměrného platu, kterého dosahuje málokdo. Když pominu, že je senát zbytečný, tak senátor by měla být ČESTNÁ funkce, tedy neplacená. Také bych navrhla, aby důchod byl natolik důstojný, aby nemuseli důchodci chodit do práce, ale zároveň by měli pouze jednu možnost a to buď pobírání důchodu a být doma, nebo chodit do práce, ale pak odejmutí důchodu. Určitě by se uvolnilo mnoho pracovních míst. V žádném případě nejsem proti důchodcům!!!! Zrušení rodinných asistentů apod. u poslanců, nic nedělají, pouze se odčerpávají peníze ze státního rozpočtu. Také bych navrhla, aby se odváděla daň za prázdné byty, tak jako by byly obsazené. Vždyť je prázdných bytů strašně moc, jen majitelé nevědí co by za pronájem chtěli a takto by je to nutilo byty pronajmout a odvádět právě tu daň z příjmu. Zkrátka je plno možností, kde šetřit, ale ne na dětech. Starají se o feťáky, alkoholiky, tak proč né o děti!!!!!!!

(13. 06. 2010 16:23)

hugu:Já chápu porodné jako signál,dáme vám porodné-jsme rádi,že máte dítě. Nedáme vám
porodné-co je nám potom,že máte dítě. Šetřit se má především na státní správě,statních zakázkách apd.,porodné nestojí víc než všechny ty levné dálnice a vybavení kanceláří zbytečných úředniků,kteří nevyberou ani tolik peněz co stojí viz
daně z nemovitosti.

(13. 06. 2010 16:17)

materidouska:Souhlasím, a hlavně by se už také konečně mělo trestat za megalomanské plány, které končí ztrátami a které se nakonec platí ze státního rozpočtu (lyžování v Liberci apod.). Někdo něco zkazí, ale on to nezaplatí. Zabavit majetek a uhradit veškeré pohledávky. Že nemá na sebe nic napsaného, tak kouknout na daňová přiznání i rodinných příslůšníků. Jinak to asi nepůjde.

(13. 06. 2010 19:07)

anncz:tak zrovna zavedení tohoto přemrštěného porodného způsobilo, že se nám menšina pěkně rozrůstá...normální člověk si nepořizuje dítě kvůli porodnému a navíc - dítě vyjde rodiče do 18ti let věku na téměř milion korun. Takže jakékoliv porodné v tom nemůže hrát podstatnou roli. Dítě si pořídím protože ho chci a uživím ho, nebo si ho nepořídím vůbec. To bychom to mohli kompletně nechat na státu - porodit a odložit do ústavu. Ať se stát stará!!
Jo a ještě jedna věc - teď se stalo módou, že každá těhotná je od začátku těhotenství na nemocenské ....to taky něco stát stojí a tady už vůbec nechápu proč se tak děje. Těhotná NENÍ nemocná!!!!!!!!!

(13. 06. 2010 16:06)

gebpali:Pro anncz: PLNĚ SOUH­LASÍM­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!
Pro krakonos500: znám prima léčebnu.

(13. 06. 2010 19:41)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy