DISKUSE K ČLÁNKU

fiiikulka:

(03. 06. 2010 08:32)

antoniocosi:Poslední věta zbytek odshora to je právě ten problém...vy jste byla zvyklá mít všechno "jisté" moc dobře si pamatuji, ve fabrice s 5500 lidmi se na provozech "dělalo", že se dělá... a všichni brali výplaty...za co ? dodnes nevím ano součtem asi 1 týden se dělalo opravdu, ale zbytek v obchodech nic a když, tak všechno stejné do masny, ráno si přivstat na 3 hodinu, a už jsem byl cca15tý, vyšly na mne prasečí nožky a kg mletého bordelu ale byl jsem pašák...vložky,
(když tedy byly) tak byly jak matrace no a tak bych mohl pokračovat dále... ale ve škole děti odebíraly sovětský tisk no, to bylo počteníčko
PS. Pokud Vaše děti nechtějí dluhy, jen dobře...teď budou mít možnost, ty Vaše zaplatit... nic ve zlém i moje samozřejmě

(03. 06. 2010 12:12)

gogo:Panebože ... že jste to všechno vůbec přežil... Proč jste proboha neemigroval jako tisíce Vám podobných na západ, kde již tekráte se lidé takto "měli" ? A že se tady "dělalo že se dělá" ? Nevím kde Vy jste dělal že jako děláte, ale já jsem byl mezi těmi kteří pracovali. A poctivě pracovali. Ať ve fabrikách, v dolech, na stavbách metra, přehrad, sídlišť atd. Prostě na všem, co dnes již dávno rozkradeno (zprivatizováno) a zlikvidováno jest.... Toto je ta druhá strana té Vaší mince. Myslíte si, že dnes ty nesmyslné hory žrádla v marketech jsou důkazem kvality dnešní doby ? V životě jsou důležitější hodnoty než kus flákoty.

(03. 06. 2010 12:25)

antoniocosi:Jo přežil ale pamatuji si to ! A neutekl jsem proto že, toto je má vlast...jednoduché že ? A moc dobře vím že peníze a hmotné věci není vše...mě šlo o jiné věci, třeba o svobodu slova,pohybu atd....to je pro mne daleko více...A když jsme u toho kusu flákoty, vy nejíte ? Tak jste asi fakír A to s tím "neděláním", za tím si stojím­...po­chopi­telně že většina pracovala, ale hóóódně lidí také ne...a netvrdil jsem, že Vy patříte mezi ně...nebuďte vztahovačný
Prostě každý je nějaký, a o tom to je...

(04. 06. 2010 13:46)

gogo:Toto že je Vaše vlast ?? To říkáte Vy ?? Tak to jsem se musel posadit... A vztahovačný ?? Urazil jste všechy lidí té doby, když jste tvrdil že se jen váleli a nedělali !! A mimochodem co děláte v těchto dobách Vy, když stačíte denně od rána do večera hlásat své názory ?? Ale skutečná svoboda a práce a střecha nad hlavou a bezpečí je pro většinu lidí víc než ta stále Vámi zdůrazňovaná flákota. Ale toto, v čem se dnes tady nacházíme, není skutečná svoboda. Jak může být svobodný nezaměstnaný člověk, či člověk nuceně doživotně zadlužený za koupi bytu či pracující poníženě u zahraniční firmy jako černoušek, který trne kdy ho vyhodějí ? Takovou máte představu o svobodě ? To, že si tady svobodně pokecáme ale na lumpárnách tím nic nezměníme a že se tomu lumpové jen vysmějí není žádná svoboda, to je jen šaškárna.

(04. 06. 2010 18:47)

znojmacka:antonio, tak to já ráda taky jistoty.. Jediná jistota, která mi vadí, je, že umřu i přes to, že nejsem levicová, ( ale mám plno známých, kt. jsou a nemáme mezi sebou problém), prostě každej volí jak chce a za vol. urnu jde taky každej sám za sebe.. lidi, kt. dělají za nízkej plat a nebo takoví, kteří dělat opravdu chtějí nejsou ničím podřadným ( ono dělat za nízkej plat je ještě obdivuhodnější, než dělat za vysokej). Takže nějaký jistoty by měly být i s pravicí, to znamená- došlápnout na ty, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní a zohlednit zdr. stav, věk a dopátrat se toho, proč dlouhodobě nedělají.. Poplatky za pobyt v nemocnici mi nevadí, plně s nima souhlasím, 30 Kč za návš. lékaře mě osobně taky nezabije, pitomou platbu za položku na receptu přesunout někam jinam a hlavně aby důvod platby měl smysl. Zdražovat cokoliv se bude pořád, to chápu, nebo už jsem zvykla, já ani nevím.. platy nejspíš neporostou.. ale to je právě ten důvod, proč nesnižovat matkám rodičáky... s tím zásadně nesouhlasím a je tu plno jiných skupin, který by měly ve snižování příspěvků dostat hodně velkou přednost .. Jinak šetřit jo, ale všichni, včetně vlády.. Komunismus zpátky za mě nee, ale všechno nebylo tak špatný.. Takže vzít si z toho to dobrý a poučit se z toho špatnýho. Z dnešní doby popravdě taky nejsem úplně nadšená, vadí mi určitá bezohlednost, asi 100x víc nebezpečnosti na ulicích, kriminalita a někomu promíjená, nebo legální zlodějina.. Ty poslední 2 věci jsou právě to, z čeho by se demokracie měla právě poučit z dob minulých. Ještě ohledně toho šetření- ono se dá šetřit rozumně i hloupě.. Když někdo šetří tak, že bude jíst jen denodenně chleba a pít vodu, tak si třeba našetří majlant, ale nejspíš brzy umře na kurděje..( polopatě řečeno) I šetřit se musí s rozumem, to znamená nebrat tam, kde je víc rozumných důvodů to ponechat, když už ne zvýšit..

(03. 06. 2010 13:04)

antoniocosi:Ale jo...vždyť neříkám, že ne všechno pravicové musí být super...ale měli bychom je nechat co nyní vymyslí...já jsem také pro to, aby samotná máma s dětmi měla příspěvek ale ona ho nedostane(dosud to tak je) protože místo té matky, to dostane stará "Horváthová" nebo" Dunková", které nikdy nedělali, dělat nebudou, ale mají každá 5-6" kusů" a ty to dostanou...protože mají v tomto ohledu právo zmáknuté a vyřvou si to, "kdyby čert na koze jel" pak je spousta nefachčenků, který s tímto systémem vymr..vaj také no a potom nezbývá na ty opravdu potřebné...a stím se musí něco dělat !!! Protože na ně dřete jak Vy , tak já a spousta těch poctivých lidí (všimněte si POCTIVÝCH) NE "obyčejných"...v tom je velký rozdíl
Co se týká poplatků, tak ANO, ale kde a za co...pochopil bych řeba 50 Kč denně za nemocnici,ani těch 30 kaček mi nedělá problém...ale proč proboha platím za silniční známku, když ty peníze jdou úplně do pr...ele a silnice jsou jak mlat...a tk je to s velikou většinou poplatků...oni je někde vyberou, a pak je promr.aj úplně nesmyslně někde jinde...

Ale od toho tu jsou nyní ONI, tak ať se ukážou...vyházet je z oken , není problém a už jsme to 3x předvedli ( ne 2x, Slováci jsou jelita) 2 byla 24.9.1483 a 3 byla 23.5.1618...tak že datum je (skoro) aktuální
Tak hlavu vzhůru, a s chutí do toho...hůř se politici chovat už nemůžou, jak dosud...

(03. 06. 2010 14:59)

gogo:Jenže toto zde není demokracie, ale pseudodemokracie a pseudokapitalismus. Hra bez pravidel, bez mantinelů, bez trestů...

(04. 06. 2010 15:57)

krakonos500: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(03. 06. 2010 16:50)

antoniocosi:omyl jsem r. 1960...máš dojem že tou dobou nebyl komunismus a vepřovou konzervu si pamatuji moc dobře...byly z Číny měli červenobílej oba, a na něm ty jejich klikyhákyl tak mi neříkej, že se tu vyrábělo čupr zboží jo snad to pečivo bylo tenkrát lepší...jo a Fernet...ten byl také lepší než dnes ovšem ve škole mne násilně ostříhali, páč jsem měl dlouhé vlasy a táta musel do školy, protože jsem si dovoli nosit triko s anglickou vlajkou
Tak mě tu nelakuj jak bylo dobře a to jsem z dělnické rodiny...žádnej rancař

(04. 06. 2010 08:45)

janamala:Tak já jsem r.1965. Nosila jsem americkou viktorku na džínách, konzervy z Číny jsem nejedla, ale jen poctivé, české, které dnes už neexistují. Ve třídě bylo pár hochů s delšími vlasy a nikdo je nestříhal, odmítala jsem se učit ruštinu a občanskou nauku a nepamatuji se, že by mne za to učitelé trestali. S dědečkem jsem poslouchala Hlas Ameriky a následně se svým klukem chodila na akce, které pořádali američtí vojáci. Ano, bylo tam víc STBáků, než lidí, ale nepamatuji se, že by nás někdy kontrolovali, či dokonce pronásledovali anebo bili. Nosila jsem na tričku čs-americkou vlaječku-odznak a nikdy mi nikdo nic neřekl! Asi jsme každý žili na jiné planetě....

(04. 06. 2010 09:43)

panalev:Nepracovalo? Pracovala jsem v Modetě, jejíž 90 % krásného zboží se vozilo do Německa a dalších zemí, totéž platí pro všchny textilní závody a nejen pro ně, i Motorpal, tedy strojírenství atd. Nemohu to jmenovat, nezajímala jsem se o to. Ale nasmála jsem se, když sousedka si přivezla z dovolené z NSR krásný svetr a on "Made in Czechoslovakia". Nebudu to komentovat, kdo to zažil, ví, ostatní nepřesvědčím, každý si pravdu musí najít sám.

(04. 06. 2010 12:22)

gogo:Československo bylo nejvyspělejší průmyslovou zemí RVHP, v zemědělství bylo zcela soběstačné a co průmyslu se týče jsme ani nestačili vyrábět v řadě odvětví. Byl zde nedostatek pracovních sil. Což se může v jeho troskách zdát neuvěřitelné, ale bylo tomu tak.

(04. 06. 2010 15:54)

sibuna:No vidíš,jak tě zblbli! Komunismus nikdy u nás nebyl,máš to trochu popletené,nebo si pleteš dojmy. A i kdybys měl nakrásně pravdu (jako že nemáš),nemůžeš popřít,že lidské vztahy byly o hodně lepší. Dnes je to jen honba za pěnězi - bohatí,protože chtějí ještě víc a chudí,protože musí......

(05. 06. 2010 08:34)

krakonos500: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(05. 06. 2010 12:28)

ferdinand:Máte pravdu jsem r.1956.Mí rodiče nesympatizovali s komunisty a proto já nikdy nechodila do žádných organizací jako byli jiskry,pionýří atd.(což většina dnešních mocipánů prošla)Tak nevím kde hledat pravdu.Měli jsme malé hospodářství a tam bylo práce dost.Vychodila jsem školu vystudovala ani nevím jak je to možné,protože dnes si každý stěžuje,že mu v tom bylo bráněno komunisty.Nikdy mne nezajímali a ani nezajímají volby a přesto mě nikdo neper­seku­je.Pa­matu­ji si také ,že po převzetí vlády v roce 1989 bylo řečeno,že po komunistech nevznikl žádný dluh a ještě zbylo po komunistické mládeži.A kde jsme teď?Po krk,ale ne přes krk v dluzích!!!!Jen se podívejte a spočítejte co a za kolik peněz se v této republice rozkradlo,ale nejsou to ti malý živnostníci ti se většinou tlučou jak můžou,ale ti co jsou u vesla!!

(04. 06. 2010 13:45)

gogo:Ano, máte pravdu. Co se týče vesnice ještě poznámka - pokud bylo více dětí, tak jedno muselo zůstat v zemědělství. Mluvím o padesátých letech ... Později tato diskriminace byla zrušena...

(04. 06. 2010 15:51)

ajinka:A víte, jak moc jsem se těšila na ty ruské modré průhledné desky? Které byly přikládány k oněm ruským časopisům

(04. 06. 2010 16:47)

gogo:Co to pořád stále dokola říkáte že se na provozech "dělalo", že se dělá... ??? A kdo proboha postavil všechny sídliště, fabriky, přehrady, elektrárny, metra, vyrubal miliony tun uhlí, vyrobil auta, náklaďáky, letadla, lokomotivy, co naše tehdy soběstačné zemědělství atd. když se podle Vás všichni (včetně Vás jak sám uvádíte) flákali ? To je přece naprostá lež a urážíte tím spoustu lidí. Jste si toho vůbec ve své sebezahleděnosti vědom ???

(07. 06. 2010 12:53)

amur55:NO ja nevim žiju tady 56 let nebyl jsem ve straně ve škole jsme žadne sovětske noviny neměly a z masem a jinymi potravinamy jsem problemi taky neměl.Co je důležite že jsem si je mohl v pohodě koupit protože jsem si na ně vydělal.

(07. 06. 2010 17:19)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy